De interactieve plannen van de BBC in 2010

Update: een interview met Erik Huggers over dit onderwerp is nu hier te vinden: C21Media (video) en Project Canvas heeft nu een eigen website.

Tijdens het afgelopen Futuremedia congres sprak Erik Huggers over de interactieve diensten van de BBC. Deze Nederlander is Director Future Media & Technology van de BBC. Hij gaf een overzicht van wat de BBC nu al aanbiedt, maar vooral interessant waren de plannen voor 2010. Hieronder wil ik twee hoogtepuntjes eruit pikken:  iPlayer v3 en Canvas

iPlayer v3

Naast de iPlayer voor de Wii, waarover ik al eerder berichtte, werd de iPlayer v3 aangekondigd. Aan de hand van gebruikers feedback zijn veranderingen doorgevoerd, met als belangrijkste punten:

  • Nog gemakkelijker in gebruik
  • Slechts twee tabbladen: TV en Radio
  • Suggesties, van redacteuren, algoritmes en vrienden

Huggers: “This is not the BBC entering into Social networks. […] It’s the opposite.” Neem je vrienden mee naar de iPlayer, zie wat je vrienden aan het kijken zijn.

iPlayer V3

Erik Huggers presenteert de iPlayer v3 (foto: BBC Flickr site)

Canvas

Het moet nog goedgekeurd worden door de BBC waakhond BBC Trust, maar als het wordt goedgekeurd, dan zal dit een game changer zijn. Canvas is TV met internet, en mogelijkheid voor apps op TV. Canvas is moeilijk te omschrijven, maar een goed voorbeeld is op deze Youtube video te zien:  http://www.youtube.com/watch?v=Smg_SKyoIU0

Prachtig is in dit voorbeeld te zien hoe Twitter kan worden geïntegreerd tijdens het kijken naar een Olympische 100 meter finale. Met een verwacht aantal van meer dan 5000 uren video tijdens de OS van 2012, is te begrijpen dat niet alles meer lineair kan worden aangeboden. Integratie van TV met internet is dan een uitkomst.

bron: BBC internet blog

~ door pietboon op 15/11/2009.

Eén reactie to “De interactieve plannen van de BBC in 2010”

  1. Mooi, mooi, mooi! Ben ik blij dat ik een proxyserver heb!
    Wat ook opvallend is hoe de BBC naar ons klanten toe komt en onze eigen Uitzending gemist…. de iplayer website is een duidelijke mooi vormgeven website en als je daar onze UZ naar legt kan je er alleen maar om lachen.. Al is de Iphone app al een hele goede stap voor uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: