Sony en NOS: pilot met on demand programma’s op PS3

Vorige week meldde ik al de nieuwe iPlayer diensten van de BBC op de Wii. In de UK is die iPlayer ook via  de PS3 beschikbaar. Nu gaan ook Nederlandse omroepen dergelijke avonturen beginnen. RTL en SBS voeren gesprekken met Microsoft om tv te kunnen kijken op diens Xbox 360. En Sony introduceert de on demand service ‘Catch-up TV’ op de Nederlandse markt. Deze gaat de meest recente programma’s van de NOS brengen via het menu van de PS3. Zo zijn onder meer het laatste NOS Journaal, het NOS Jeugdjournaal en recente nieuws- en sportreportages op de spelcomputer te bekijken.

NOS op PS3“Het project past in de strategie van de NOS om onze programma’s via zoveel mogelijk platforms bij de mensen thuis te brengen. We volgen daarbij het publiek, wat wil zeggen dat zodra bepaalde nieuwe platforms populair worden bij doelgroepen die voor ons interessant zijn, we daar ook aanwezig willen zijn. Zo is het NOS Journaal inmiddels ook te bekijken via allerlei soorten mobiele telefoons, internet, IPTV, de kabelaars, NetTV, diverse settopboxen en straks dus ook via de PS3. We verwachten veel van deze nieuwe platforms en zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe het wordt ontvangen”, aldus Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media van de NOS.

Via een gratis systeemupdate van de PS3 is deze dienst te verkrijgen. Het gaat hier om een pilot. Mocht het experiment inderdaad succesvol verlopen, dan is de intentie om het aanbod op korte termijn verder uit te breiden met Uitzending Gemist, de on demand dienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

bron: persbericht Sony en de Telegraaf

~ door pietboon op 20/11/2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: