Sterk Discovery: “Niet bestemd voor vrouwenogen”

Adformatie kopte 19 november “Discovery Channel is sterkste merk”. “De vijf mediamerken met het sterkste imago zijn Discovery Channel, National Geographic, NOS, Wikipedia en Nederland 1”, aldus Adformatie uit een MediaBAV onderzoek. Reden genoeg om de spotlight op deze zender te zetten.

Niet bestemd voor vrouwenogenDe zender die wereldwijd opereert, scoort goed bij mannen. In Denemarken nam de zender bij mannen tussen de 25 en 39 de vierde plek in gemeten in martkaandeel. Goedscorende series zijn Time Warp, American Chopper, Mythbusters, Deadliest Catch en Extreme Explosions. Niet vreemd dus dat Discovery Channel in Nederland met de nieuwe brandcampagne “Niet bestemd voor vrouwenogen” komt.

De door Dawn ontwikkelde campagne loopt van 23 november tot en met 14 december en wordt ondersteund door print, outdoor, radio en online. Het beeldmateriaal bestaat uit mannen met vrouwenogen.

Zoals uit de ondertitel al blijkt moet dit uitstralen waar Discovery Channel voor staat: “Spannend, slim, interessant, avontuurlijk en vooral echt”.

Alco de Jong, VP of Channels, Discovery Networks Benelux:

“Discovery Channel biedt televisie waar mannen iets aan hebben en waar zij over kunnen praten met hun vrienden. Met deze campagne vieren we dat we de televisiezender zijn waar de Nederlandse man zich thuis voelt. Overigens weten vrouwen ons ook te vinden. Dat kan ook niet anders, met een cast bestaande uit Bear Grylls en Mike Rowe en de enige echte mannen op televisie: de crew van Deadliest Catch.”

Discovery Channel is mede-initiatiefnemer van de Mannen Marketing Dag, lanceerde Species en is actief aanwezig bij de Amsterdam Dakar Challenge.

Species

Species – een blauwdruk van jonge mannen’, het grootste onderzoek naar de Europese man ooit met regelmatig vervolgonderzoek onder het Discovery-kijkerspanel bestaande uit bijna 12.000 leden. Het project werd in 15 landen uitgevoerd bij mannen in de leeftijdsgroep tussen de 25 en 39 jaar.

Rallyteam Discovery

Siebe Gerbranda en Martijn Bakx zijn een bizar avontuur gestart. Op 1 december staan zij met nog 15 andere teams aan de start van de Amsterdam Dakar Challenge. Samen met onder andere Chris Zegers en 3fm DJ Jelmer hopen ze 18 dagen later en 7200km verder te finishen in Dakar. De challenge is opgezet in het kader van de jaarlijkse 3fm Serious Request actie.

Netwerk

Naast Discovery Channel brengt het netwerk ook de volgende zenders in Nederland op de (digitale) markt: Animal Planet, Discovery Science, Travel & Living, en Discovery World. Discovery Channel Nederland is ook op Twitter aanwezig.

~ door pietboon op 22/11/2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: