Uitzending Gemist populairste RTV website

Website of the Year Uitzending Gemist is populairste website van het jaar geworden in de categorie TV en Radio.

In dezelfde categorie werd Nederland.FM gekozen tot beste website en hadden daarnaast de omroepsites TROS Radar en BNN veel stemmen gekregen van het publiek.

De overall winnaar was Tweakers.net. De site Tweakers.net is door het Nederlandse publiek verkozen tot ´Website van het Jaar 2009´. Tweakers.net kreeg van de stemmers de beste kwaliteitsbeoordelingen en nam gisteren tijdens de prijsuitreiking in de Goudfazant te Amsterdam de prijs in ontvangst.

Dit jaar bracht het Nederlands publiek ruim 1,3 miljoen stemmen uit op www.websitevanhetjaar.nl, een initiatief van Emerce en MetrixLab, waarbij naast populariteit ook kwaliteit van de genomineerden wordt gemeten. De titel werd in 2005 gewonnen door http://www.postbank.nl, in 2006 door http://www.zylom.nl, in 2007 door http://www.google.nl en in 2008 door http://www.hyves.nl.

21 Categorieën

Niet alleen voor de categorie Radio en TV werden website verkozen. Het publiek beoordeelde dit jaar uit 21 categorieën haar favoriet op inhoud, navigatie en ontwerp en konden aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan anderen. Per categorie zijn er twee awards: Eén voor de beste en één voor de populairste website.

In de categorie Entertainment is Youtube gekozen tot zowel beste als populairste website van het jaar. Op de website van de verkiezingen is de uitslag van alle categoriën na te lezen.

~ door pietboon op 27/11/2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: