1395 AM weer in de lucht

Update : Vanaf nu is Transportradio op elke autoradio te ontvangen. Op de middengolf AM 1395 kHz, maken ze van maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 07.00 uur een programma voor de transportsector. In heel Nederland, maar zeker ook daarbuiten is ontvangst onderweg mogelijk zoals op de autoradio in de cabine van je truck of in de stuurhut van het schip. De omroep is zeer benieuwd waar je ze kunt horen in binnen- en buitenland. Stuur je ontvangstrapport per e-mail of per sms: trs [spatie] bericht naar 3010. (Bron:transportradio.nl)

Bron foto: KBC radio

Vanaf deze maand is Big L International, het Britse commerciële radiokanaal weer 21 uur per dag te beluisteren op AM 1395kHz. De uitzendingen, in het Engels, zijn gericht op de Britse markt. Het kanaal, dat op internet en Sky Digital  24 uur per dag uitzendt, is via de AM maar gedurende 21 uur te ontvangen, om niet te storen met de uitzendingen van Radio Tirana vanuit Albanië.

BigL zond voor het laatst in augustus 2008 uit vanaf deze frequentie, maar moest toen wegens geldgebrek de uitzendingen staken.

De uitzendingen vinden plaats vanaf Trintelhaven, het haventje halverwege de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Op 2 december werd nog hard gewerkt om de zender weer bedrijfsklaar te maken. Op de website van hun sponsor KBC radio kan je lezen dat het regende, winderig en koud was maar dat de jongens goed werk geleverd hebben:

“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”

Bron: BigL/KBC Radio

~ door pietboon op 04/12/2009.

5 Reacties to “1395 AM weer in de lucht”

 1. Zit nu echt niet op Sky Digital/Satelliet hoor!

 2. Hi,

  Prettig Big L weer op de middengolf te horen die regelmatig nu in Nederland lijkt overgenomen door christelijke zenders.
  Wat helaas ook betekenend dat de luisterdichtheid volgens mij niet hoog zal zijn .
  Behalve voor ouwe zakken als ik.(45, ik dacht dit nooit te denken).
  Ik vind middengolf luisteren leuk en het geeft mij een gevoel van vroeger.(Mia mico, Caroline, Luxemburg, Radio one) Het lijkt daardoor ook bij de muziek te horen.
  In het begin werd er ook punk gedraaid bv The Damned of de working-class achtige, Ian Dury. Te klein publiek waarschijnlijk.
  Wat ik jammer vindt, want ik een breed ouwe lullen en dozen publiek bezorgt luisterdichtheid.
  Ik ga luisteren.

  Mvg, Jaap de Vries
  Amsterdam

 3. Hallo allemaal,

  Wil je de Big L QSL-kaart thuisgestuurd krijgen ? Ga dan naar http://www.1395.eu, klik op “QSL card” en daarna op “More information”, Daar vind je onze QSL-informatie in het Nederlands.

  Big L zendt overdag (tot 20:00 MET) uit met een vermogen van 10 KW en ‘snachts met een vermogen van 20KW. Op zondag 19/9 zal ook van 19:00-20:00 met met een vermogen van 20KW worden uitgezonden.

  Vriendelijke groeten,

  Big L QSL service

  Info: QSL@biglradio.co.uk

 4. Vandaag hoorde ik big L heel zwak om 19.00 er was ook een jingle te horen van swinging radio England meer kon ik er niet uit wijs worden+
  +
  Skelte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: