UPC introduceert speciale internetverbinding voor blinden en slechtzienden

Begin volgend jaar krijgen blinden en slechtzienden in Nederland makkelijker toegang tot een veelheid aan informatiediensten. Kabel- en mediabedrijf UPC levert in 2010 namelijk als eerste bedrijf in Nederland een speciale internetverbinding voor de ORIONWebbox. In Nederland zijn circa 350.000 blinden en slechtzienden.

Via de Webbox krijgt deze grote groep mensen op eenvoudige wijze toegang tot een indrukwekkend aanbod aan gesproken informatie. Blinden en slechtzienden kunnen nu beter betrokken blijven bij de actualiteit. De Webbox kan ook voor vrijetijdsbesteding worden gebruikt. De Webbox biedt via het internet namelijk toegang tot het nieuws, kranten en tijdschriften. Daarnaast kan TV-ondertiteling worden voorgelezen of naar hoorspelen worden geluisterd. De waardering van gebruikers voor deze box is dan ook groot. De Webbox heeft diverse nationale en internationale innovatieprijzen gewonnen en de aanschaf wordt inmiddels door alle zorgverzekeraars vergoed. Voor de Webbox is een internetverbinding nodig. De kosten van de aansluiting en het feit dat blinden en slechtzienden het regelen van een internetverbinding thuis ingewikkeld vinden, blijken echter vaak een behoorlijke barrière. Hierdoor zijn er tot nog toe slechts enkele honderden gebruikers in Nederland.

Mick Fernhout, Directeur Corporate Development van UPC over de Webbox:

“UPC wil iedereen toegang bieden tot de digitale wereld met simpele oplossingen en op een menselijke manier. De ORIONWebbox past uitstekend in deze visie, omdat het voor visueel beperkte mensen een groter deel van de wereld toegankelijk maakt. Ook past het bij onze core business omdat de gesproken ondertiteling onze tv-producten ondersteunt.”

De heer Jan van Loenhout, voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS):

“De ORIONWebbox is een geweldig middel voor alle visueel gehandicapten, omdat je een stuk minder afhankelijk wordt van anderen voor het dagelijks functioneren. Door de webaansluiting nu goedkoper te maken wordt de box voor meer blinden en slechtzienden bereikbaar.”

Bron: UPC

~ door pietboon op 22/12/2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: