Herinnert u zich deze nog: Brandpunt

Het spraakmakende en trendsettende KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt keert vanaf september 2010 wekelijks terug op de Nederlandse televisie, op zondagavond rond 22.00 uur op Nederland 2. De KRO heeft zich de afgelopen tijd flink geprofileerd in het domein nieuws en opinie. In de herschikking en herverdeling van de actualiteitenzendtijd laat de KRO, mede door het toetreden van nieuwe omroepen, het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland los. Dit programma zal na acht jaar verdwijnen om plaats te maken voor een ochtendprogramma van Wakker Nederland.

Aad van de Heuvel in 1968 (bron: beeld en geluid wiki)

De rubriek start in 1959 als televisieversie van het gezinsblad De katholieke illustratie. Al snel maakt de redactie zich los van de katholieke zuil. De rubriek gaat veel aandacht besteden aan gevoelige kwesties als de pil en abortus. Reden voor het bestuur van de KRO om in 1966 een deel van de redactievrijheid terug te nemen.

Berucht is de “hoofdenaffaire” uit 1989. Willibrord Fréquin maakt een reportage over de vermeende handel in mensenhoofden. Later blijkt dat er is betaald om de hoofden te mogen filmen. In 1996 gaat Brandpunt op in Netwerk, de gezamenlijke actualiteitenrubriek van de AVRO, NCRV en KRO.

Bron: KRO en Beeld en geluid wiki

~ door pietboon op 20/01/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: