Twee Six Nations Rugby wedstrijden ook in 3D te zien

Op 31 januari werd Arsenal-Man Utd de eerste 3D sportuitzending die in Groot Brittanie rechtstreeks werd uitgezonden. Toen te zien in 9 kroegen verdeeld over het land. Nu zullen ook twee wedstrijden van de Six Nations Championships in 3D te zien zijn. Niet in de kroeg, maar in de bioscoop.

De wedstrijden die in 3D uitgezonden gaan worden zijn Engeland tegen Wales op 6 februari en Engeland tegen Ierland op 27 februari. De wedstrijden zullen in 40 Odeon en Cineworld bioscopen  verspreid over Engeland te zien zijn. Alhoewel in eerste wedstrijd Wales speelt, zou er geen bioscoop in Wales aan deze actie meedoen. De sponsor van deze actie (O2) sponsort namelijk alleen het Engelse team. Na veel protest zal er toch één Cineworld bioscoop in Cardiff deze wedstrijd ook tonen.

Rugby Football Union operations director Paul Vaughan: “I hope rugby fans will pack cinemas across the country to support the team and mark this milestone.”

Tickets gaan voor volwassenen £12,50 kosten en zijn vanaf 29 januari in de voorverkoop gegaan.

De BBC was de eerste omroep die een 3D sport wedstrijd uitzond, met een Schotland v Engeland rugby wedstrijd tijdens de Six Nations kampioenschap in 2008.

Bron: BBC

~ door pietboon op 31/01/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: