De Avond Van De Foute Film

Vechtfilms met Chuck Norris, een portie neder-horror, Halle Berry als Catwoman en films met tieten die kunnen doden. Het komt allemaal voorbij tijdens het foute film zaterdagavondje van BNN.

Wat maakt een film fout? En wat is er zo lekker aan het kijken naar foute films? Tijdens De Avond Van De Foute Film op Nederland 3 komt alle foute cinema van de laatste jaren aan bod aan de hand van vier categorieën: knokfilms, wansmaak, grote sterren en fout Nederlands. De Avond Van De Foute Film is de grande finale van De Week van de Foute Film van BNN, VARA en VPRO op Nederland 3.

Patrick Lodiers praat met acteurs en experts op het gebied van foute films. Hij wordt hierbij bijgestaan door regisseur en foute filmliefhebber Martin Koolhoven. In LA ontmoet Patrick Paul Verhoeven, de wereldberoemde Nederlandse regisseur die de nodige foute films als Showgirls en Starship Troopers op zijn naam heeft staan.

Raspberry Awards

Er is ook veel aandacht voor de dertigste editie van The Golden Raspberry Awards, de Amerikaanse awardshow voor de slechtste films van het jaar. Paul Verhoeven werd ooit onderscheiden met zeven ‘Razzies’ voor zijn film Showgirls en was de eerste regisseur die de prijs publiekelijk in ontvangst nam. In de bioscoop flopte de film volledig, maar op DVD ging Showgirls als een trein en kreeg het een cultstatus.

Verkiezing Foutste Film

Deze week heb je via internet kunnen stemmen op jouw keuze voor de titel Foutste Film. Is het Battlefield Earth geworden, of misschien Striptease? Patrick maakt tijdens deze avond de winnaar van de Verkiezing van de Foutste Film bekend.

Klapstuk: Showgirls

Aansluitend op De Avond Van De Foute Film zendt BNN om 22.45 uur de geweldig foute film Showgirls uit.

Bron: BNN

~ door pietboon op 26/02/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: