Hoe zal Comedy Central On Demand “kanaaldelen” met Nickelodeon?

Afgelopen week begon Nickelodeon On Demand op kanaal 19 van UPC Digital TV, hierbij wordt gebruik gemaakt van de rode knop. Dit kanaal van MTV Networks zendt overdag Nickelodeon uit en ’s avonds de programma’s van Comedy Central. MTV Networks en UPC gaan binnenkort ook een On Demand versie van Comedy Central starten. Het zal de eerste keer zijn dat er On Demand content voor twee zenders wordt aangeboden op één kanaal. Hoe zal UPC dat aanpakken?

Enkele oplossingen liggen voor de hand. De eerste is dat je met de rode knop eerst op een submenu zou komen waar je tussen de twee zenders moet kiezen. De tweede is dat je met de rode knop afhankelijk van het tijdstip op een ander kanaal portal komt. Natuurlijk zou ook geen gebruik van de rode knop voor Comedy Central gemaakt kunnen worden.

De eerste oplossing is wat minder waarschijnlijk, omdat de portal voor Nickelodeon inmiddels al in het TV-zenders menu is geplaatst. De tweede optie zou betekenen dat je in de avonduren niet via de rode knop toegang kan krijgen tot kinder content, en alleen via het On Demand menu bij de andere content kunt komen. Dit is plausibel omdat je nu ook ’s avonds niet een rode knop ziet. Omdat onder elke portal een de blauwe knop aanwezig is die je naar het On Demand overzicht laat gaan, is deze tweede optie ook waarschijnlijker. De laatste optie is een mogelijkheid, maar verwacht ik niet.

Welke oplossing ook gekozen wordt, belangrijker is het natuurlijk welke series van Comedy Central aangeboden gaan worden, en welke gratis en welke tegen betaling aangeboden gaan worden. Momenteel is met de aanbieders afgesproken dat 40 uur content gratis aangeboden mag worden voordat tot betaalde content overgegaan mag worden.

~ door pietboon op 27/02/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: