Vooruitblik op de BBC natuur programma’s voor 2010/11

Opnames voor Frozen Planet (foto: BBC)

Wie geniet er niet van de BBC natuur programma’s. Ze zijn behalve mooi om naar te kijken, ook een groot export product van de BBC. In deze post wil ik vooruitkijken op de programma’s die momenteel in productie zijn en in 2010 en 2011 op tv komen.

Frozen Planet – 7 afleveringen op BBC1 (2011)

De makers van Planet Earth en Blue Planet, brengen ons de meest ambitieuze poolexpeditie sinds jaren. Ze doen hierbij beroep op internationale logistiek op een ongekende schaal. Russische nucleaire onderzeeërs nemen hen diep onder het ijs, Royal Navy helikopters brengen hen naar reusachtige oceaan deiningen en VS ijsbrekers brengen hen verder in de bevroren zeeën dan ooit tevoren. Daar aangekomen moeten ze de grootste seizoensverandering op onze planeet doorstaan, om diergedrag en nooit eerder getoonde landschappen te filmen. Beide polen smelten snel – dit kan de laatste kans zijn om deze grote wildernissen te zien voordat ze voor altijd veranderen. Website.

Mountain Gorillas – 3 afleveringen op BBC2

foto: BBC

Met ongekende toegang tot een van de langstlopende wetenschappelijke studies, voortbordurend op het werk van Dian Fossey’s, werpt dit programma een nieuw licht op deze fascinerende neef van ons. In een van de meest intieme en onthullende portretten van het leven van gorilla’s tot nu toe, zal deze serie de benarde situatie van een soort in de “intensive care” beschrijven. Samen met twee vooraanstaande deskundigen op het terrein – Martha Robbins in Oeganda en Felix Ndagijimana in Ruanda- volgen we dag-tot-dag het bestaan van een handvol berggorilla families. Website.

Lost Land of the Tiger – 3 afleveringen op BBC1

In dit vervolg op de serie Lost Land of the Volcano reist dit gelegenheids expeditie team, met inbegrip van Gordon Buchanan, professor George McGavin en Steve Backshall, naar de uithoeken van de Himalaya op zoek naar tijgers, luipaarden en sneeuwluipaarden. De expeditie is een onderdeel van een ambitieus plan om het voortbestaan van deze ongelooflijke en ongrijpbare dieren te helpen, waarvan sommige op de rand van uitsterven staan door stroperij en inteelt, door het instellen van corridors die hun laatste bolwerken verbinden. Website.

Human Planet – 8 afleveringen op BBC1 (herfst 2010)

foto: BBC

Human Planet is een maatgevende serie die de relatie tussen de mens en de wereld waar in we leven weergeeft. Als enige in het dierenrijk is de mens er in geslaagd zich aan te passen aan elke omgeving op Aarde. Elke aflevering brengt u naar de uitersten van onze planeet: de polen, bergen, oceanen, oerwouden, graslanden, woestijnen, rivieren en zelfs de stedelijke jungle. Hier ontmoeten we mensen die overleven door het bouwen van complexe, boeiende en vaak wederzijds voordelige relaties met de dieren en de vijandige elementen van de natuurlijke wereld om hen heen. Website.

The First Animals – 2 afleveringen op BBC2

In deze serie begint Sir David Attenborough aan een reis naar het allereerste begin van het leven op aarde. Hij gaat op zoek  naar de meest ongrijpbare wilde dieren ooit, namelijk de eerste dieren die ooit hebben geleefd. Oude fossiele en buitengewone visuele effecten stellen hem in staat om de prehistorie tot leven te wekken, als de dieren die hij ontdekt voor het eerst in een half miljard jaar leven, groeien en op elkaar jagen. En in deze verbazingwekkende monsters, ontdekt hij de blauwdrukken van alle moderne dieren – inclusief de mens. Website.

Bron: BBC

~ door pietboon op 28/02/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: