Steeds minder muziek van SXSW op de radio

Ook dit jaar is de output van muziek van het SXSW festival op de radio minimaal. De BBC komt maar met één uurtje op BBC Radio1.

BBC Radio 1 DJ Huw Stephens (foto: BBC)

Op woensdag 24 maart zal Huw Stephens om 22 uur NL tijd een speciale showcase presenteren vanuit het invloedrijke muziekfestival South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas.

Hij zal in dat uur proberen om ons bij te praten over alle talenten die daar nu worden gepresenteerd , en zeer waarschijnlijk binnenkort doorbreken. Zeer waarschijnlijk zal BBC Scotland’s Vic Galloway aan deze uitzending bijdragen.

Galloway is al weer voor het achtste jaar in Austin, en zal ook dit jaar twee Schotse showcases presenteren. Hij doet dit echter in eigen beheer en niet voor de BBC. Hier zal dus niets van op de radio verschijnen.

South by Southwest of SXSW is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin, Texas, in de Verenigde Staten. Het festival bestaat uit drie delen, waarvan één over interactieve media (12-16 maart), één over film (12-20 maart) en één over muziek (17-21 maart), waarbij het zwaartepunt vooral ligt op alternatieve muziek. Ongeveer 1500 bands treden er jaarlijks op.

Bron: BBC, Vic Galloway, Wikipedia

~ door pietboon op 05/03/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: