HD TV via de ether: nu beschikbaar voor miljoenen Britten

Na de eerste lancering in december 2009 rond Londen en Manchester, zullen vanaf morgen ook de inwoners van Birmingham, Leeds en Cardiff en omsteken binnen het bereik komen van het Freeview HD netwerk. Freeview is de digitale dienst via de Britse ether, gebruikmakend van DVB-T2 techniek, waarvoor geen abonnement of contract nodig is. Alle Freeview HD kanalen zijn gratis.

Met deze uitbreiding van het bereik met 4,5 miljoen mensen zit de uitrol van Freeview HD op schema, waarbij het doel is om 50% van het Verenigd Koninkrijk bereik te geven vóór het WK voetbal in juni.

Lees ook: UK vandaag gestart met HD TV via de ether (december 2009)

Op dit moment zijn BBC HD, ITV1 HD en nu ook Channel4 HD beschikbaar op Freeview HD. Op 30 april start ook S4C in HD in Wales.  Dat betekent dat kijkers grote sportevenementen als het WK Voetbal, Wimbledon en de Champions League in HD kunnen kijken.

Tegelijkertijd met deze mijlpaal is ook bekend gemaakt dat de BBC dit jaar ook The Apprentice en Masterchef in HD gaat uitzenden. Glastonbury zal ook dit jaar in HD te zien zijn.

Er zijn momenteel zowel settop boxen als televisies beschikbaar van Sony, Panasonic, Humax en Bush en in de komende weken zullen ook Philips, LG en Samsung volgen.

Bron: ITV

~ door pietboon op 30/03/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: