Op 13 mei op NGC: de Lamborghini Murcielago SV, supersnel Italiaans handwerk

Photo credit: © National Geographic Channels/ Hoff Productions

Op 13 mei om 21 uur zendt NGC de eerste aflevering uit van de nieuwe serie Mega Factories.  Een serie van zes afleveringen van een uur, waarbij je vanuit je luie stoel mee wordt genomen naar de ‘Mega Factories’ van internationale iconen. In de eerste aflevering nemen ze je mee naar de Mega Factory van Lamborghini. De “kwajongen” van de sportauto’s, is druk bezig zijn snelste auto ooit te bouwen – de Murcielago SV.

De Murcielago SV zal in staat zijn van 0 tot 99 kilometer per uur weg te schieten in bijna 3,2 seconden en kan een topsnelheid bereiken van 340 kilometer per uur. Bovendien worden er slechts 350 stuks geproduceerd.

Bijna alles wordt handmatig gedaan, de motor, carrosserie, lakken en bekleding, en er worden maar 2,7 exemplaren per dag gebouwd. De Lamborghini Murcielago SV wordt aangedreven door een met de hand ontworpen V-12-motor, die het fenomenale vermogen van 670 PK levert. Het kost 12 uur om er een te bouwen.

Elke motor krijgt een fabriekstest in een speciale diagnoseruimte om zowel de mechanische prestatie als de kwaliteit te onderzoeken, voordat zij de weg op gaat voor een test van veertig minuten met snelheden boven 136 kilometer per uur op de Italiaanse landwegen rondom de fabriek. Testrijders zeggen dat elke Lamborghini twee problemen heeft: ‘de snelheidsbeperking en de politie.’

In de weken die daarop volgen kijken we mee in de Mega factories van:

 • Rolls-Roys Phantom (20 mei)
  Kijk hoe tientallen technici en andere ambachtslieden een Rolls-Royce Phantom bouwen. Bij elkaar hebben ze daar gemiddeld 450 uur voor nodig.
 • Porsche 911 GT3 (27 mei)
  De Porsche 911 is een van de grootste klassiekers onder de auto’s. Er zijn 14 varianten, één voor elk type chauffeur.
 • Audi R8 (3 juni)
  Een kijkje in de Duitse fabriek waar de Audi R8 wordt gemaakt. De ontwerpers lieten zich voor deze superwagen inspireren door racemotoren.
 • R160-metro in New York (17 juni)
  De nieuwe metro van New York begint als een stuk plaatstaal in Brazilië. Hij vervoert 1,6 miljard passagiers per jaar en moet 40 jaar meegaan.
 • Internationaal meubelfabrikant IKEA (10 juni)
  IKEA wordt jaarlijks bezocht door 600 miljoen klanten. Ontdek hoe 54 landen materialen aanleveren om de onverzadigbare productielijn te voeden.

Bron: Fox Channels Benelux

~ door pietboon op 31/03/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: