VARA’s Vroege Vogels 24 uur per dag op TV met widget

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Het VARA-programma ‘Vroege Vogels’ is vanaf vandaag op televisie te zien met een zogenaamde Yahoo-widget. Op deze widget zijn 24 uur per dag de mooiste foto’s uit de natuur te zien. Via een internetverbinding kunnen widgets op de televisie worden getoond. Op ieder moment van de dag, en ongeacht welk programma wordt bekeken, zijn de widgets op de nieuwe internettelevisies beschikbaar. Een widget op de televisie ziet er uit als een mini-internetpagina die over het televisiebeeld zichtbaar wordt.

De widget heeft tal van mogelijkheden om schitterende natuurfoto’s van ‘Vroege Vogels’ op het scherm te toveren: Nieuwe foto’s of de foto van de dag, waarbij ook de reacties op die foto te bekijken zijn. Ook is het mogelijk foto’s te tonen per categorie, zoals bijvoorbeeld ‘Landschappen’ of ‘Amfibieën’. Alle foto’s zijn fullscreen te bekijken, en dat betekent toch al snel 32 inch natuurschoon in de huiskamer.

De foto’s zijn afkomstig van bezoekers van de internetsite van het VARA-programma ‘Vroege Vogels’ (vroegevogels.vara.nl). Inmiddels zijn er door de bezoekers van de site al meer dan 15 duizend foto’s online gezet. Deze foto’s zijn nu dus ook op de televisie te bekijken, met als voorwaarde dat die televisie is uitgerust met een internetaansluiting en ook daadwerkelijk op internet is aangesloten.

Edwin Valent, hoofd VARA Nieuwe Media:

“Wij geloven als VARA zeer in de combinatie van internet en tv. Al is het maar om het simpele feit dat als je nu een tv koopt er bijna standaard een internetconnectie inzit.”

Lees ook: RTL Gemist voor het eerst beschikbaar via Philips Net TV
Lees ook: Samsung komt met Internet@TV als antwoord op Philips Net TV

Bron: VARA

~ door pietboon op 14/04/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: