Caiway geeft nu ook SBS6 en Veronica in HD door, en verbetert SD kwaliteit

CaiwayVanaf vandaag, 15 april 2010, voegt Caiway SBS 6 HD en Veronica HD toe aan het Basic pakket. Met deze toevoeging biedt Caiway de eerste tien televisiezenders van haar standaardpakket in HD-kwaliteit aan. Elke klant met een HD-ontvanger en een geschikte televisie (tenminste HD Ready) ontvangt automatisch de HD-variant van deze zenders. Caiway is de eerste kabelexploitant die SBS 6 HD en Veronica HD doorgeeft.

Aart Verbree, algemeen directeur Caiway:

“Met de toevoeging van SBS 6 HD en Veronica HD biedt Caiway de eerste tien televisiezenders in het Basic pakket in HD-kwaliteit aan. We zijn erg trots om dit als eerste kabelexploitant in Nederland te kunnen aanbieden.”

André Kreuzen, zakelijk directeur SBS Broadcasting B.V.:

“We zijn erg blij dat Caiway, naast NET 5 HD, nu ook als eerste SBS 6 en Veronica in HD-kwaliteit aanbiedt. Daarmee is ons complete portfolio aan zenders voor de abonnees van Caiway in HD-kwaliteit beschikbaar. Iets wat met het toenemend aantal programma’s in native HD, zoals de populaire series NCIS op SBS 6 en The Pacific en NCIS Los Angeles bij Veronica, zeer de moeite waard is.”

Basic pakket

Tot nu toe maken Nederland 1, 2, 3 in HD, NET 5 HD, myZen.tv, Eurosport HD, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, Eén HD en Ketnet/Canvas HD deel uit van het HD-aanbod in het Basic pakket, het pakket dat standaard bij de kabelaansluiting geleverd wordt. Met de toevoeging van SBS 6 HD en Veronica HD biedt Caiway een zeer divers en uitgebreid HD-aanbod in het Basic pakket aan. SBS 6 HD en Veronica HD komen niet beschikbaar in Hilvarenbeek, Loenen en Gouda, omdat deze netwerken op dit moment niet voldoende capaciteit hebben. Voor HD-doorgifte is aanmerkelijk meer kabelcapaciteit nodig dan voor gewoon digitaal signaal. Bovendien komen er in snel tempo steeds meer HD-zenders bij, waarvoor Caiway ruimte maakt. Op 10 oktober 2010 gaat Caiway daarom helemaal digitaal. Vanaf dan ontstaat er ook meer ruimte in het netwerk in Gouda.

Kwaliteitsverbetering SBS Veronica/DisneyXD en Net 5 SD

Naast de toevoeging van de HD-varianten zijn ook de SD-varianten van de zenders van SBS Broadcasting (SBS, Veronica/DisneyXD en Net 5) zichtbaar in kwaliteit verbeterd. Caiway levert nu alle SBS kanalen in hoge bandbreedte aan, dit samen met de kanalen van RTL en NPO die al in hoge bandbreedte aangeleverd werden.

Bron: CaiWay

~ door pietboon op 15/04/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: