Kluivert wordt WK analyticus bij Eurosport

Als analyticus van Eurosport’s dagelijkse WK-magazine ‘Soccer City Live’ zal Oranje’s topscorer aller tijden Patrick Kluivert een prominente rol spelen.

Bij de presentatie waren, behalve Patrick Kluivert, zijn vrouw Rossana Lima en veel Nederlandse pers, ook Eurosport’s broadcast director Arnaud Simon en Eurosport’s chief editor football Stefano Bernabino aanwezig.

Laatstgenoemden konden weliswaar nog niet bevestigen of Eurosport van 11 juni tot en met 11 juli ook beschikt over de WK-samenvattingsrechten, maar presenteerden wel de dagelijkse world cup shows ‘Soccer City Flash’ en ‘Soccer City Live’.

Voormalig Nederlands international Patrick Kluivert, die als voetballer speelde voor Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia CF, Lille OSC en PSV, gaat dus als topconsultant aan de slag voor ‘Soccer City Live’, Eurosport’s dagelijkse WK-magazine dat wordt gepresenteerd door de Duitse talkshowhost Gernot Bauer. De show wordt iedere avond live uitgezonden vanuit Johannesburg, in de schaduw van voetbaltempel Soccer City, en brengt wedstrijdanalyses, terug- en vooruitblikken op de wedstrijden, interviews en het laatste nieuws.

‘Soccer City Flash’ is een voetbalbulletin, uitgezonden vanuit de Zuid-Afrikaanse speelsteden. De nieuwsflits wordt vijfmaal daags (om 13:00, 15:30, 18:00, 19:00 en 20:00 uur) rechtstreeks uitgezonden en zit vol WK-nieuws en interviews met spelers, coaches en supporters. ‘Soccer City Flash’ houdt voetbalfans op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in Durban, Kaapstad, Johannesburg, Nelspruit, Bloemfontein, Pretoria, Rustenburg, Polokwane en Port Elizabeth.

Patrick Kluivert kijkt uit naar zijn nieuwe rol als voetbalanalyticus:

“Het is geweldig, zeker ook omdat ik mijn voetbalcarrière een mooi vervolg wil geven als trainer-coach, om nu de zaak eens van die andere kant te belichten. En dat ik dat da gelijk voor zo’n groot publiek mag doen, is wel een eer. Ik ga ‘Soccer City Live’ als analyticus in, maar breng natuurlijk mijn visie als speler mee. All te way!”.

Tot en met mei zenden Eurosport (en Eurosport HD) op de maandagavond tevens ‘World Cup Giants’ en ‘World Cup Rythm’ uit. Ook in deze magazines staat het WK voetbal centraal. In ‘World Cup Giants’ komen de voetbalhistorie en nationale helden van de gekwalificeerde landen aan bod. ‘World Cup Rythm’ brengt nieuws over de deelnemende nationale teams, de beste spelers van deze landen en hun kansen op selectie voor hun nationale team.

Bron: Eurosport

~ door pietboon op 29/04/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: