Film over Boy George komt 16 mei op BBC2

Cast van "Worried Abouth The Boy" als de band Culture Club (foto: BBC)

In Worried About The Boy wordt het verhaal verteld van de jonge Boy George die droomt van een leven vol van originaliteit en passie, en droomt om een mode- en popster te worden in de Jaren Tachtig. Zondag 16 mei, 22:00-22:30 uur op BBC2.

Als opgroeiende tiener realiseert George O’Dowd dat hij anders is dan zijn leeftijdsgenoten. Hij is scherpzinnig, onafhankelijk en heeft een passie voor kleding en make-up. Hij verlaat de Londense buitenwijken voor de binnenstad en wordt al snel een vaste verschijning in de beruchte Blitz Club – de favoriete plek van de mensen die de voorhoede vormden van de New Romantic beweging.

Nachtclub pionier en Visage bandleider Steve Strange biedt George een baan aan als garderobe bediende in de Blitz. Daar ontmoet hij Kirk, de zanger van Theatre of Hate en George zijn eerste echte liefde, die hem inspireert tot het schrijven van zijn eigen muziek.

George benadert muziek impresario Malcolm McLaren, en die geeft George een kans om mee te doen in een band. Nadat hij duidelijk niet paste bij de andere bandleden werd hij benadert door Mikey, en die vraagt George als lead singer van een band die hij op dat moment aan het opzetten was.

Een toevallige ontmoeting tussen George en Jon Moss leidde er toe dat deze laatste gevraagd werd als drummer van de band –  en leidde ook tot een korte en passionele relatie tussen die twee. Samen met Roy Hay op gitaar wordt de band steeds professioneler en is de Culture Club compleet.

Met de veranderende muziek wereld van de Jaren Tachtig als achtergrond gaat Worried About The Boy zowel over Boy George zijn emotionele ontwikkeling en constante zoektocht naar liefde, als ook over zijn ambities en carrière. De film laat een iconische en invloedrijke ster zien en het culturele tijdperk waarmee hij verbonden is.

Talentvolle nieuwkomer Douglas Booth speelt Boy George, Marc Warren (Hustle, Mutual Friends) speelt nachtclub pionier en Visage bandleider Steve Strange, Richard Madden (Hope Springs) speelt Kirk, Mark Gatiss (The League Of Gentlemen, Crooked House) speelt muziek impresario Malcolm McLaren, Dean Fagan speelt Mikey, Mathew Horne (Gavin And Stacey, The Catherine Tate Show) speelt Jon Moss en Jonny Burt (Fanny Hill, Casualty) speelt Roy Hay.

Worried About The Boy wordt simultaan uitgezonden op BBC HD. BBC HD is te zien bij de kabelbedrijven Caiway, Veendam en Kabel Noord, en via de satelliet..

Bron: BBC

~ door pietboon op 05/05/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: