“WW II – Lost Films” trailer aflevering 5 “Day of Days”

Op dinsdag 1 juni zendt HISTORY HD om 20 uur en een week later op dinsdag 8 juni zendt HISTORY Channel om 20 uur aflevering 5 uit van de serie “World War II – Lost Films” getiteld “Day of Days”. Gedurende de week wordt deze aflevering dan nog enkele malen uitgezonden.

Amerika’s hoop op een snelle zege is voorbarig. Luitenant Charles Scheffel wordt aangevallen tijdens zijn opmars naar Normandië. In de Stille Zuidzee neemt verslaggever Robert Sherrod deel aan de omvangrijke invasie van het eiland Saipan, waar Japanse burgers meedogenloos worden aangevallen. Marinier Jack Yusen overleeft een nogal ongebruikelijke eerste operatie in de Atlantische Oceaan. En wanneer luitenant Charles Scheffel eindelijk wordt herenigd met zijn eenheid in Frankrijk, worden ze aangevallen in Normandië.

In deze aflevering speelt Robert Sherrod (inmiddels overleden) uit Thomas County, Georgia de hoofdrol. Hij was correspondent voor het weekblad TIME en verbleef in de Stille Zuidzee: Attu, Tarawa, Saipan, Iwo Jima, Okinawa. Hij was een ervaren verslaggever toen de oorlog begon, maar hij was verbijsterd door de realiteit van de Japanse vijand in de Stille Zuidzee.

Lees meer over deze serie: The Pacific maar dan echt: “WWII Lost Films” met Rob Lowe en LL Cool J

Bron: AETN

~ door pietboon op 27/05/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: