UPC start met Video On Demand in HD formaat

UPC Nederland breidt haar UPC On Demand aanbod uit met topfilms, documentaires, concerten en dramaseries in HD kwaliteit. Bioscoophits als Alice in Wonderland, maar ook de Top Gear Specials zijn vanaf nu via UPC On Demand te bekijken in de beste beeldkwaliteit. Het Dolby 5.1 surround geluid maakt de kijkervaring compleet. Later dit jaar voegt UPC blockbusters van 20th Centrury Fox in HD toe aan het aanbod. Dit volgt uit een overeenkomst die UPC en de filmstudio eerder dit jaar sloten en op basis waarvan veel films van de studio On Demand al beschikbaar zijn in digitale kwaliteit.

UPC werkt er hard aan om snel het aantal HD-programma’s uit te breiden. In de aankomende weken komen de films Alice in Wonderland, Komt een Vrouw bij de Dokter, Terug naar de Kust, The Twilight Saga, Fame en De Hel van ‘63 beschikbaar. UPC voegt daar later documentaires als Top Gear Specials, Seven Wonders of the Solar System, Wild China, NASA’s Story; The Space Age, Life en Oceans aan toe. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken met live concerten in HD van onder andere Duffy en ZZ Top. Als eerste serie in haar HD on Demand aanbod biedt UPC Gavin Stacy, seizoen 1 aan.

Ivo Lochtman, VP Content bij UPC Nederland:

“Het is een grote stap voorwaarts dat we onze HDTV-klanten het UPC On Demand aanbod ook in HD bieden. Zij profiteren nu volop van vijf keer scherper beeld en 5.1 surround geluid op hun eigen thuisbioscoop.”

Klanten krijgen met één druk op de knop van de UPC-afstandsbediening toegang tot UPC On Demand. Vervolgens kunnens zij eenvoudig films en tv-series kijken wanneer het hen uitkomt.

Century Fox

De overeenkomst tussen UPC en 20th Century Fox stelt UPC in staat ook de films van deze Hollywood studio aan haar klanten kan aanbieden. Lochtman:

“De overeenkomst die we met filmstudio 20th Century Fox hebben gesloten draagt bij aan een snelle groei van ons video on demand aanbod in zowel digitale kwaliteit als HD kwaliteit. We zullen in staat zijn om films als 500 Days of Summer, Jennifer’s Body, Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel, Aliens in the Attic en andere grote films van 20th Century Fox via UPC On Demand aan te bieden.”

De HD content in UPC On Demand is voor een groot gedeelte gratis beschikbaar voor klanten met een UPC HD Royaal abonnement. De topfilms komen ook als SD-film beschikbaar in het reguliere UPC on Demand-aanbod, zodat ook digitale televisie klanten die nog geen HD-abonnement hebben deze films kunnen bekijken.

Bron:UPC

~ door pietboon op 30/06/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: