BBC zet zijn World Music archief online

Interactieve kaart als interface van het BBC archief (foto: BBC)

Aan de vooravond van het WOMAD festival, waar BBC Radio3 voor het 10e jaar aanwezig zal zijn, maakt deze radiozender zijn ongelooflijke World Music archief openbaar via het internet op: http://www.bbc.co.uk/radio3/worldmusic

Lees ook: Drie dagen WOMAD op BBC Radio 3

Dit verbazingwekkend rijke aanbod vertegenwoordigt meer dan 100 uur aan programma’s opgenomen in 40 verschillende landen, die voor de eerste keer beschikbaar zijn met originele foto’s genomen tijdens de opnames. Opnames zijn te doorzoeken op land of per programma.

De openstelling van het World Music archief markeert het 10e jaar dat Radio 3 als exclusieve nationale omroep op het wereld muziek festival WOMAD aanwezig is en ook de 10e verjaardag van het muziekprogramma “World Routes”. Het archief zal ook opnames van dit jaars WOMAD festival gaan bevatten.

“World Routes” begon op BBC Radio 3 in de herfst van 2000 en heeft sessies en live concerten uitgezonden van de “who’s who” in de World Music: van Youssou N’Dour, Ladysmith Black Mambazo en Khaled, tot Mariza, Caetano Veloso en Ravi Shankar. In die 10 jaar bezochten ze 51 landen, inclusief 15 in Afrika, 15 in Azië, en 9 in Noord en Zuid-Amerika.

Bron: BBC

On the eve of its 10th year at world music festival WOMAD, BBC Radio 3 is making its incredible archive of world music programmes available to search and listen online.

This astonishingly rich offering represents more than 100 hours of programmes recorded in 40 different countries, available for the first time with original photographs taken during the recordings.

~ door pietboon op 22/07/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: