27 augustus: UEFA Super Cup op Nederland 3

Op vrijdag 27 augustus zendt de NOS op Nederland 3 de wedstrijd uit tussen de winnaars van de Champions League en de Europa League rechtstreeks uit. De voorbeschouwing van de wedstrijd Internazionale – Atlético Madrid begint om 20:25 uur, de wedstrijd zelf om 20:45 uur. Commentaar bij de wedstrijd is van Arno Vermeulen.

De wedstrijd wordt traditioneel gespeeld in het Stade Louis II in Monte Carlo, Monaco en staat onder leiding van de Zwitser Massimo Busacca. Busacca mocht tijdens het afgelopen WK maar 1 wedstrijd fluiten, waarbij hij rood gaf aan de keeper van het thuisland Zuid-Afrika. Het toewijzen van deze wedstrijd door de UEFA kan dus als een opkikker gezien worden voor deze scheidsrechter.

Inter is de winnaar van de Champions League finale van het seizoen 2009/2010 toen het Bayern München met 2-0 versloeg. Atletico Madrid versloeg Fulham in de finale van de Europa League met 2-1. Vorig jaar won Barcelona de Super Cup door Shakhtar Donetsk te verslaan.

Aan de vooravond van deze wedstrijd, worden de “UEFA Club Voetballer van het Jaar” prijzen in Monaco uitgereikt. Daarvoor zijn 12 spelers genomineerd, waaronder Arjen Robben voor “Middenvelder van het Jaar”.

~ door pietboon op 23/08/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: