San Marino – Nederland vrijdag op SBS6; Popstars gaat niet door

Lees ook: 7 september Nederland – Finland op SBS6 (klik)

De wedstrijd tussen San Marino en Nederland is vrijdag toch live op tv te volgen. SBS6 heeft de uitzendrechten van het eerste duel van Oranje in de kwalificatiereeks, en tevens de rechten van de wedstrijd tegen Moldavië, voor het EK bemachtigd. Vanwege deze wedstrijd zal Popstars aanstaande vrijdag niet doorgaan.

EK kwalificatiewedstrijd San Marino – Nederland, vrijdag 3 september om 20.25 uur op SBS6

Hans Kraay Jr. doet interviews vanaf het veld en na afloop van de wedstrijd met de bondscoach, de aanvoerders en de spelers. Sportverslaggever Leo Oldenburger verzorgt het commentaar tijdens de wedstrijd.

Het leek er lange tijd op dat geen van de omroepen de rechten willen aankopen. Het werd lange tijd als een pakket met andere uitwedstrijden aangeboden voor 850.000 euro per wedstrijd. Er is niet bekend gemaakt wat SBS6 nu uiteindelijk voor de wedstrijden heeft betaald.

Op haar website onsoranje.nl zegt de KNVB dat zij verheugd is dat SBS 6 de rechten heeft verworven van de uitwedstrijden van het Nederlands elfal tegen San Marino en Moldavië. Sport Five – de partij die de rechten van de uitwedstrijden eerder had gekocht – en SBS 6 kwamen dinsdag tot een akkoord.

KNVB commercieel directeur Jean-Paul Decossaux:

,,Het duurde wat langer dan we gewend zijn voordat de partijen de overeenkomst sloten. Het is voor de KNVB vooral belangrijk dat de wedstrijden door de fans van Oranje op het open net bekeken kunnen worden. Wij zijn heel tevreden dat het nu geregeld is”

De wedstrijd in het Stadio Olimpico staat onder leiding van Simon Lee Evans uit Wales.

Bron: KNVB/SBS/UEFA

~ door pietboon op 31/08/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: