Wildest Africa: De mooiste natuurgebieden van Afrika

Wie de onmetelijke schoonheid van Afrika wil ontdekken, kan niet om de documentaire ‘Wildest Africa’ heen. Deze 4-delige serie laat enkele van de meest bijzondere plekken zien van het continent dat bekend staat om zijn uitgestrekte vlaktes en wilde diersoorten. Van de Okavangodelta in Botswana tot de Namibwoestijn in Namibië en van de machtige Zambezirivier, beroemd om zijn immense Victoriawatervallen, tot de Ngorongoro-krater in Tanzania. De serie laat niet alleen de pracht van het landschap en de diversiteit van de dierenwereld zien, maar gaat ook langs bij de zeldzame stammen die deze gebieden bewonen, sterk geïsoleerd van de buitenwereld en vaak nog levend volgens eeuwenoude tradities. Het geeft daarmee een mooi beeld van de natuur en de cultuur in deze oogstrelende gebieden. Wildest Africa is vanaf woensdag 10 november om 21:00 uur te zien op Animal Planet.

Afleveringen:
Aflevering 1: Okavango – Water in the Desert
De Okavangodelta is een labyrint van rivieren en meren, midden in de droge Kalahari-woestijn in Botswana. Het vormt het eindpunt van de Okavangorivier die daardoor nooit de zee zal bereiken. Elk jaar stroomt de delta vol met vers water, wat een aantrekkingskracht heeft op een grote verscheidenheid aan dieren. Maar na verloop van tijd droogt het water op of verdwijnt het in de grond, waardoor de meeste dieren weer hun heil elders moeten zoeken of uitgeput wachten op het nieuwe waterseizoen.

Aflevering 2: Namibia – The Sands of Time
Een woestijn waar amper water wordt gevonden is de Namibwoestijn aan de kust van Namibië. Het is de oudste woestijn ter wereld en bekend om zijn enorme zandduinen die wel 300 meter hoog kunnen zijn. Ondanks de extreme droogte leven er in dit gebied toch dieren, zoals de het razendsnelle jachtluipaard, en mensen, die geleerd hebben om zonder water te kunnen leven en die zich wassen met stof en de rook van verbrande kruiden.

Aflevering 3: Ngorongoro – Born of Fire
In het hart van oostelijk Afrika ligt de Ngorongoro-krater, een vulkaan die miljoenen jaren geleden is ingestort. Wat is overgebleven is een kilometers grote vlakte omzoomd door een hoge kraterwand. Het maakt van het land een afgeschermd leefgebied, maar tevens een permanente gevangenis, wat van invloed is op de dierenpopulatie. Vlak boven de krater ligt de Serengeti, een vruchtbaar grasland dat een enorme aantrekkingskracht heeft op de planteneters in de omgeving. Het zorgt jaarlijks voor een unieke migratie van meer dan een miljoen dieren die door het gebied trekken op zoek naar de meest grazige plekken.

Aflevering 4: Zambezi – River of Life
De Zambezi is een 3000 kilometer lange rivier die zijn oorsprong vindt in Zambia en via Angola en Mozambique uitmondt in de Indische Oceaan. Onderweg verandert de rivier voortdurend van gedaante en zorgt hij voor leven van mens en dier. Spectaculair zijn de Victoriawatervallen, waar de Zambezi 100 meter naar beneden valt over een breedte van ruim 1700 meter.

Wildest Africa: vanaf woensdag 10 november om 21:00 uur op Animal Planet
Bron: Discovery

~ door pietboon op 27/10/2010.

Eén reactie to “Wildest Africa: De mooiste natuurgebieden van Afrika”

  1. Zijn van deze afleveringen ook DVD’s te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: