Nieuwe Peter R. de Vries over Joran vrijwel gelijktijdig bij SBS en CBS

Programma gemist? Klik op deze link voor de uitzending.

De Amerikaanse zender CBS heeft deze week twee reportages aangekocht die Peter R. de Vries een aantal weken geleden in de Verenigde Staten en Peru maakte met Beth Holloway, de moeder van de verdwenen Natalee Holloway. SBS 6 zendt het eerste deel van deze reportage vandaag, zondag 31 oktober, uit. Het programma ‘The Insider’ van CBS Television Distribution zendt de aflevering vrijwel gelijktijdig uit.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is vanaf zondag 31 oktober om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

In de eerste aflevering van dit tweeluik vertelt Beth Holloway voor het eerst hoe de afpersing in zijn werk is gegaan, waarmee Joran van der Sloot haar 250.000 dollar afhandig wilde maken. Voor dat geld beloofde hij de plek aan te wijzen waar hij het stoffelijk overschot van Natalee had begraven. Beth Holloway verstrekte Peter alle emails die Joran aan haar schreef. Deze geven een schokkend beeld van de nietsontziende, berekenende wijze waarop hij met de gevoelens van Natalee’s moeder speelde. Beth Holloway betaalde uiteindelijk 25.000 dollar voorschot aan Joran. Op dat moment was ook de FBI ingeschakeld, die alles vastlegde. Peter kreeg ook inzage in de FBI-rapporten.

In de tweede aflevering, die op 7 november wordt uitgezonden, is te zien hoe Beth Holloway samen met Peter de Castro Castro gevangenis in Lima binnen gaat, waar Beth onder het oog van de camera een confrontatie heeft met Joran van der Sloot. In de Amerikaanse pers heeft dit bezoek al de headlines van het nieuws gehaald, maar beelden zijn er nog niet van uit gezonden. In Peru hadden Beth en Peter bovendien een emotionele ontmoeting met de broer van de vermoorde Stephany Flores.

Het is de tweede keer dat een reportage van Peter R. de Vries in de Verenigde Staten door een groot network wordt aangekocht en uitgezonden. Eerder deed ABC dat met de geruchtmakende verborgen camera-actie met Patrick van der Eem, waarmee Peter een International Emmy-award won. Peter:

“Het is een ongelofelijk bijzondere reis met Beth geweest en dat heeft uniek, aangrijpend materiaal opgeleverd. Beth Holloway heeft het afgelopen half jaar helemaal niets in de pers gedaan, is nergens verschenen en heeft nergens op gereageerd. Dat ze vervolgens in mijn programma alles uit de doeken doet, terwijl de Amerikaanse zenders constant bij haar op de stoep lagen, is iets waar ik trots op ben. Ik heb met Beth in de loop der jaren een vertrouwensband opgebouwd en dat heeft geresulteerd in deze bijzondere samenwerking. Dat CBS de reportage ook uitzendt, is heel mooi. Er is sinds onze terugkeer met diverse partijen in de VS gesproken, maar ik ben blij dat het bij ‘The Insider’ van CBS terecht is gekomen”.

Bron: SBS

~ door pietboon op 31/10/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: