VPRO goes wild!: Alone in the Wild

Als je genoeg hebt van de geciviliseerde wereld lijkt een leven in de natuur een alternatief. Maar zijn we nog wel uitgerust voor een dergelijk avontuur?

Op 15, 16 en 17 december zendt de VPRO op Nederland drie de documentaireserie Alone in the wild uit, een serie in drie delen van channel 4 over Ed Wardle een man die 3 maanden in zijn eentje in Yukon op survival gaat om te bewijzen dat hij een autonoom mens is en zonder anderen als een oermens kan overleven. In september zond Discovery Channel deze serie ook al eens uit, waarover ik toen ook al schreef. Dat kun je hier teruglezen:

Alone in the Wild: 50 dagen alleen in de wildernis

Op Zaterdag 18 december volgt de speelfilm Into the wild, regie Sean Penn. Deze film is gebaseerd op de waar gebeurde geschiedenis van Chris McCandless, die nadat hij is afgestudeerd opteert voor een ander leven. Hij geeft alles wat hij bezit op en doneert zijn spaargeld van $24,000 aan Oxfam Novib. Daarna lift hij naar Alaska om in de wildernis daar te gaan leven. Meer over deze film kan je ook teruglezen in een eerdere blogpost van mij:

Film “Into the Wild’ op 18 december bij de VPRO

Uitzending: 15, 16 en 17 december, ca. 23.05 uur, Nederland 3 en op 18 december zendt de VPRO de film Into the Wild uit, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 27/11/2010.

Eén reactie to “VPRO goes wild!: Alone in the Wild”

  1. Heb ontzettend genoten van de mini serie Alone in the Wild. De film Into the Wild is overigens ook heel tof, maar ik vroeg me af of er nog meer vergelijkbare programma’s of series zijn.

    Afgezien van deze 2 heb je natuurlijk nog, Survivorman, Ray Mears programma en natuurlijk Bear Grylls programma. Maar zijn er nog meer series? Sinds kort wordt Dual Survival en Man Woman Wild ook uitgezonden, deze moet ik ook maar eens bekijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: