De Nationale Wetenschapsquiz 2010 bij de VPRO

Zitten de échte knappe koppen van Nederland bij de universiteiten of bij de media? De 17de editie van De Nationale Wetenschapsquiz (NWO/VPRO) moet uitsluitsel geven. Op zondagavond 26 december neemt een team van journalisten het op tegen drie wetenschappers. Deze zes mannen en vrouwen stellen hun creativiteit en kennis op de proef. Nieuw element van de quiz is dat de kijkers thuis live via internet kunnen meespelen en hun wetenschapskennis kunnen testen.

Uitzending: zondag 26 december 2010, 21.15 uur op Nederland 2

De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld moeten gaan verdedigen zijn wiskundige Remco van der Hofstad, astronoom Marijke Haverkorn en hoogleraar sensorsystemen Albert van den Berg, tevens winnaar van de grootste wetenschappelijk prijs Nederland: de Spinozapremie. Drie journalisten, die het wetenschappelijke team uitdagen zijn Harmke Pijpers, onder anderen presentatrice bij BNR Nieuwsradio, Harm Ede Botje van Vrij Nederland en Hassnae Bouazza. Zij schrijft onder meer voor NRC en de Volkskrant.

De presentatie is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum. De jury bestaat uit Marten Scheffer (Spinozalaureaat én winnaar NWQ 2009) en Salomon Kroonenberg (wetenschapper, columnist én winnaar NWQ 1999). Er is een speciaal gastoptreden van illusioniste Sittah en muziek is er van de band The Beatbusters.

Dit jaar kunnen kijkers voor het eerst ook live thuis meegespelen met de quiz. Met de laptop op schoot kunnen zij spelen tegen de rest van Nederland. Naast de eeuwige roem als dé winnaar van de allereerste Online Nationale Wetenschapsquiz, maken ze ook kans op een uniek decorstuk uit één van de quizvragen. Via www.vpro.nl/nwq kunnen kijkers zich aanmelden om de quiz live mee te spelen. Hier kunnen deelnemers ook vast vragen van voorgaande jaren oefenen.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 30/11/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: