Veel “Films op 2” bij de VPRO in januari

In januari kunnen we genieten van heel veel films bij de VPRO. Onder de noemer “Film op 2” worden in de weekenden in januari films op Nederland 2 uitgezonden.

Cachorro – zaterdag 1 januari 23:50 uur

De aantrekkelijke, homoseksuele tandarts Pedro (José Luis García-Pérez) voelt zich als vrijgezel enkel verantwoordelijk voor zichzelf. Dan belooft hij zijn hippiezus Violeta (Elvira Lindo) om twee weken op haar elf-jarige zoontje Bernardo (David Castillo) te passen, terwijl zij naar India gaat met haar nieuwe vriend. Pedro en zijn neefje Bernardo hebben nooit veel contact gehad. Aanvankelijk past Pedro zijn gedrag aan, omdat hij niet wil dat zijn neefje weet hoe hij echt is en wat voor een leven hij leidt. Bernardo vindt echter niks raar en voelt zich snel thuis. Maar dan komt de ommekeer en worden hun levens compleet anders.

Volver – vrijdag 7 januari 23:15 uur

Penélope Cruz is de kordate huisvrouw Raimunda, die na de onverwachte dood van haar man besluit dit aan niemand te vertellen. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt voor Raimunda dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin van de familie die in een talkshow allerlei familiegeheimen verteld maakt het er niet beter op.

Lemming – zaterdag 8 januari 23:50 uur

Bénédicte en Alain Getty, een jonge en briljante domotica-ingenieur, zijn net naar een nieuwe stad verhuisd. Ze krijgen het bezoek van Alains baas, Richard Pollock, en zijn echtgenote Alice. Een ontmoeting die niet zonder gevolgen blijft voor het tot dan toe rustige leventje van het jonge koppel.

Kebab Connection – vrijdag 14 januari 23:15 uur

In een vlot tempo en in een humoristische stijl vertelt regisseur Anno Saul het verhaal van de jonge Duits-Turkse Ibo (Denis Moschitto). Hij is een grote fan van Bruce Lee en zijn enige wens is om de allereerste Duitse Kung-Fu-film te maken. Om alvast wat te oefenen besluit hij eerst een reclamespotje voor de dönerzaak van zijn oom te maken. Dit wordt een doorslaand succes en Ibo wordt plotseling de ster van zijn buurt. Maar dan wordt zijn vriendin Titzi (Nora Tschirner) zwanger en staat zijn hele wereld op z’n kop.

Caché – vrijdag 21 januari 23:15 uur

Georges, presentator van een literair TV-programma, ontvangt pakketjes met verontrustende tekeningen en videobanden. Ongemerkt zijn er uren beelden van zijn huis en familie opgenomen. De politie kan weinig doen omdat er geen onmiddellijk gevaar dreigt. Geleidelijk worden de banden steeds persoonlijker en gaat Georges zelf op zoek. Hij moet gaan graven in zijn verleden om er achter te komen wie hem bedreigt.

Factotum – zaterdag 22 januari 23:50 uur

Henry Chinaski (Matt Dillon) werkt in fabrieken en pakhuizen om te kunnen doen waar hij echt van houdt: drinken, op paarden wedden, het oppikken van vrouwen en vooral, het schrijven van verhalen die niemand wil uitgeven.

Factotum is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Bukowski. Het vertelt het verhaal van een man die op de rand van de afgrond leeft en bereid is om alles te riskeren zodat zijn leven zijn poëzie wordt.

Eden – vrijdag 28 januari 23:10 uur

Gregor, een corpulente, excentrieke chef de cuisine, runt een klein restaurant aan de rand van een stad. In zijn vrije tijd zit hij vaak op een terrasje, waar hij wordt bediend door Eden. Eden is getrouwd met Xaver en heeft een dochter van vijf met het Downsyndroom, Leonie.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 30/11/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: