Het Parnassia-mysterie bij Peter R. de Vries

Vier mensen die in een tijdsbestek van een half jaar dood in een slootje worden gevonden en alle vier een directe link hebben met de psychiatrische inrichting Parnassia in Den Haag, vormen de ingrediënten van een mysterieus moorddossier dat Peter R. de Vries zondagavond probeert te ontrafelen.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag 5 december om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

De zaak begint als op 6 december 2007 op het terrein van Parnassia de lichamen van de 32-jarige Mark de Vries en zijn 60-jarige moeder Maya de Vries in een slootje worden gevonden. De recherche denkt dan eerst nog dat Mark zijn moeder om het leven heeft gebracht en daarna de hand aan zich zelf heeft geslagen, maar na sectie blijkt dat er sprake van een misdrijf moet zijn en dat Mark zijn verwondingen niet zelf kan hebben toegebracht. Als dan blijkt dat een maand eerder ook al een andere vrouw in een ondiepe sloot om het leven is gekomen na een bezoek aan Parnassia, gaan alle alarmbellen af. Nog weer later komt er zelfs een vierde geval bij.

Er ontstaan gedachten dat er mogelijk een seriemoordenaar actief is, maar het rechercheonderzoek hiernaar wordt ernstig gedwarsboomd door het feit dat de directie van Parnassia op grond van het medisch beroepsgeheim weigert om inzage in de patiëntendossiers te geven. Als een psychiater uiteindelijk gewetensnood krijgt en de politie toch wijst op een mogelijke verdachte, een patiënt, lijkt er schot in de zaak te komen, maar opnieuw weigert de directie tot woede van de nabestaanden het dossier van deze man te openen. Inmiddels zit het onderzoek vast. Eén van de vier doden is nu afgedaan als zelfmoord of een ongeluk, een ander is nog een twijfelgeval. Maar klopt dat wel? In samenspraak met het rechercheteam van de politie Haaglanden probeert Peter het onderzoek weer vlot te trekken en stuit daarbij op bizarre gebeurtenissen en onthullende feiten, die in een boek van Dan Brown niet zouden misstaan.

Bron: SBS

~ door pietboon op 04/12/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: