Kerst bij de VARA is vier dagen cabaret

De VARA brengt veel cabaret met de kerst op Nederland 1, 3 en Humor24. Van vrijdag 24 december tot en met maandag 27 december krijgen we Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten, Dolf Jansen, Roy Aernouts en Katinka Polderman.

‘Van Muiswinkel en Van Vleuten – Mannen, het allerbeste!’

foto: Klaas Koppe

Erik en Diederik kunnen zich inmiddels een luxer huisje veroorloven, wel met stapelbed natuurlijk. Voor hun zesde en laatste gezamenlijke voorstelling ‘Mannen, het allerbeste!’ gaan ze er nog één keer bijna twee uur pauzeloos tegenaan. De Chinese Paul van Vliet-imitator krijgt nog een kans, Willem van Hanegem bespreekt nog één keer het werk van Tolkien in ‘Willem ze Boekehoekie’ en Diederik neemt vaker dan ooit achter de vleugel plaats, onder andere voor het legendarische Nelson Mandela-lied.

‘Mannen, het allerbeste’ wordt op vrijdag 24 december voor het eerst op televisie uitgezonden, om 20.30 uur op Nederland 1.

‘Dolf Jansen – Altijd Verder’

foto: Jaap Reedijk

“Ik ben een man van 45. Ik loop nu 30 jaar. Hard. Danwel zo hard als mogelijk voor een man van 45. Die er, inderdaad, uitziet als een mild gespierde jonge god van 28. Dankuwel. Deze voorstelling bestaat al 30 jaar, maar ontstaat elke avond in de zaal. Deze voorstelling gaat, inderdaad, altijd verder…” En nu voor het eerst op televisie. ‘Altijd Verder’ van Dolf Jansen is een voorstelling over waar het leven ons brengt, over durven af te slaan en een spannende route te nemen. Over diep gaan en daardoor veel verder komen dan je ooit had durven dromen.

Bij de VARA, 25 december (Eerste Kerstdag) om 22.55 uur op Nederland 3.

‘Altijd alles en Overal’ en ‘Polderman Kachelt door’

foto: Willem de Roon

Tweede Kerstdag wordt één groot feest met de voorstelling ‘Altijd alles en Overal’ van de Vlaming Roy Aernouts om 22.55 uur op Humor TV24. Roy Aernouts heeft in 2007 de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival gewonnen.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt op maandag 27 december om 16:40 uur ‘Polderman kachelt door’ van Katinka Polderman op Humor TV24 uitgezonden. ‘Het leven is als een doe-het-zelfzaak’ is de conclusie die Katinka Polderman aan het eind van haar voorstelling trekt. Zij won het Leids Cabaret Festival in 2005.

‘Altijd alles en Overal’, Roy Aernouts op zondag 26 december om 22:55 uur en ‘Polderman Kachelt door’, Katinka Polderman op maandag 27 december om 16:40 uur op Humor TV24.

~ door pietboon op 24/12/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: