Nederlandse topfilms deze weken bij de VARA

Tussen 28 december en 11 januari zendt de VARA vier Nederlandse topfilms uit: Lek , De Dominee, Coach en de TV-premiere van Wit Licht.

Lek – 28 december

De jonge, carrièregerichte agent Eddy raakt na een ontmoeting met zijn oude jeugdvriend en crimineel Jack verstrikt in een drugszaak. De Centrale Inlichtingen Dienst vraagt Eddy te bemiddelen bij een ontmoeting met Jack. De CID wil hem als informant gebruiken om coke-transporten te onderscheppen. De politieacties op basis van Jack’s informatie mislukken echter steeds. Zowel de politie als de criminelen gaan op zoek naar het lek. Eddy dreigt, samen met zijn jonge vrouw Ria, het slachtoffer te worden.

‘Lek’, geregisseerd door Jean van de Velde, is op dinsdag 28 december 2010 om 22.00 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

De Dominee – 30 december

De Nederlandse speelfilm ‘De Dominee’, geregisseerd door Gerrard Verhage (1948 – 2008), is geïnspireerd op het leven van maffiabaas Klaas Bruinsma, die ook wel de dominee werd genoemd. De film gaat over vriendschap, loyaliteit en verraad binnen het criminele circuit. In het Nederland van de jaren zeventig hebben harde criminelen zich ontfermd over de opbloeiende hasjhandel. Klaas (Peter Paul Muller), zoon van een gevoelloze, maar zeer geslaagde zakenman (Huub Stapel), besluit zich ook geheel te wijden aan deze gemakkelijke geldmachine.

‘De Dominee’ – met Peter Paul Muller, Frank Lammers, Chantal Janzen, Huub Stapel, Cas Jansen en Tygo Gernandt – is donderdag 30 december om 22.00 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Coach – 2 januari

Suzanne voelt zich schuldig over haar luxeleven. Daarom neemt ze deel aan ‘Coach’, een wijkproject voor allochtone jongeren. Door haar poging deze jongeren te helpen, zet ze meer op het spel dan ze zelf wil.  Suzanne van Meeteren is een welgestelde vrouw die met haar man Leon en haar zestienjarige dochter Sophie in een goede buurt in een grote stad woont. Door haar deelname aan het jongerenproject ‘Coach’, waarin ze de allochtone jongen Soukri probeert vooruit te helpen, ontstaan er problemen in haar privéleven.

De Nederlandse speelfilm ‘Coach’, één van de Telefilms uit 2009, is op zondag 2 januari 2011 om 23.40 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Wit Licht – 11 januari

Als een kind verdwijnt, gaat een vader tot het uiterste. Tot in het hart van Afrika, tot in de hel van een burgeroorlog. De Nederlandse speelfilm ‘Wit Licht’, geregisseerd door Jean van de Velde, ging in december 2008 in première. Na een bewerking tot art-house film kwam de internationale versie in 2009 uit onder de naam ‘The Silent Army’, die geselecteerd werd voor het Filmfestival van Cannes. De initiatiefnemer voor de film is hoofdrolspeler Marco Borsato. Hij is al ruim tien jaar ambassadeur van War Child en met het onderwerp kindsoldaten kreeg hij vaak te maken op zijn reizen naar oorlogsgebieden. Veel onderdelen van het filmscript zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.

‘Wit Licht’ is op dinsdag 11 januari 2011 voor het eerst op tv te zien, om 22.00 uur bij de VARA op Nederland 3.

Bron: VARA

~ door pietboon op 24/12/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: