Nieuwe 8-delige BBC sci-fi serie “Outcasts”

Jack (Ashley Walters) en Stella (Hermione Norris) - foto: BBC

Een groep moedige pioniers krijgen een unieke kans om een nieuwe en betere toekomst te bouwen op een andere planeet in de nieuwe blockbuster sci-fi serie “Outcasts” op BBC One. De serie is een creatie van Ben Richards, bekend van Spooks, The Fixer en Party Animals.

“Outcasts” begint maandag 7 februari om 22:00 uur NL tijd op BBC One met aflevering 2 op dinsdag 8 februari op hetzelfde tijdstip.

Een diverse groep individuen – geleid door President Tate (gespeeld door Liam Cunningham) met zijn kernteam Stella (gespeeld door Hermione Norris, bekend van Spooks), Cass (gespeeld door Daniel Mays) en Fleur (gespeeld door Amy Manson) – hebben hun oude leven achtergelaten onder bijzondere omstandigheden. Met deze tweede kans die ze hebben gekregen creëren ze een maatschappij ver van huis, vrienden en familie…en ver van hun verleden. Ze hebben de touwtjes in handen genomen en vestigen zich naast de expeditionairen Mitchell (gespeeld door Jamie Bamber) en Jack (gespeeld door de bekende rapper Ashley Walters).

Ze vestigen zich in de plaats Forthaven op de planeet Carpathia, ze zijn gepassioneerd in hun werk, overtuigd van hun idealen en optimistisch over hun toekomst. Nu ze de uitdaging zijn aangegaan een nieuwe start te maken, werken ze hard om hun nieuwe thuis te behouden. De nieuwe planeet biedt de bewoners zowel de mogelijkheid corrupt te zijn, maar ook de mogelijkheid met een schone lei te beginnen. Alhoewel ze de fouten die ze op aarde gemaakt hebben proberen te voorkomen, kunnen ze niet de menselijke zonden voorkomen, die van de liefde, hebzucht, lust, verlies en een verlangen naar degenen die ze hebben achtergelaten.

Tijdens hun leven op de planeet ontdekken ze dat dit geen normale planeet is. Steeds meer mysteries duiken op, en dat komt de fragiele vrede in Forthaven niet ten goede.

Als kijkers ontmoeten we de personages op een spannend moment. Ze hebben alle contact met aarde verloren, maar de aankomst van een transportschip brengt hen hoop. Zijn de man en dochter Lily van Stella aan boord? Waarom is Tate zo ongerust over een bepaalde passagier, Julius Berger (gespeeld door Eric Mabius)? En zal het überhaupt veilig landen?

Outcasts is ook te volgen via Twitter en Facebook

Bron: BBC

~ door pietboon op 31/01/2011.

Eén reactie to “Nieuwe 8-delige BBC sci-fi serie “Outcasts””

  1. nu alle 8 episodes gezien..hopelijk komt er een 2de sezoen…blijf voortdoen bbc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: