Brian Cox’ Wonders of the Universe 6 maart op de BBC

Vorig jaar maart verkende Professor Brian Cox nog de wonderen van het zonnestelsel, maar nu betreedt hij dapper een nog groter podium – het Universum.

Wonders Of The Universe, vanaf zondag 6 maart om 22:00 uur NL tijd op BBC Two

Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Duizenden jaren lang heeft de mensheid zich tot religie en mythes gericht op zoek naar antwoorden op deze aloude vragen. Maar in deze nieuwe reeks presenteert Brian een andere set van antwoorden – wetenschappelijke antwoorden – en ze zijn mooier en dieper dan ooit gedacht.

In de eerste aflevering wil Brian tijd leren begrijpen en de rol van tijd bij het creëren van zowel het universum en onszelf. Van een buitengewone kalender ingebouwd in het landschap van Peru tot aan de stranden van Costa Rica verkent Brian de tijdcycli die onze ervaring van het leven op aarde bepalen. Maar zelfs de meest epische levenscycli kunnen niet vergeleken worden met de enorme uitgestrektheid van de kosmische tijd. Bijvoorbeeld, net als de aarde om de zon draait, draait het zonnestelsel om de gehele Melkweg. Deze baan duurt maar liefst 250 miljoen jaar om te voltooien.

foto: BBC

Wonders of the Universes is een serie in 4 afleveringen, met iedere week een nieuw centraal onderwerp. In de eerste week dus “tijd”. De serie wordt simultaan uitgezonden op BBC HD, deze zender zal bij steeds meer aanbieders beschikbaar komen.

Bron: BBC

~ door pietboon op 26/02/2011.

Eén reactie to “Brian Cox’ Wonders of the Universe 6 maart op de BBC”

  1. Fantastisch, wat een schitterende presentatie !
    Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: