Dan Karaty daagt op RTL5 vijf topchoreografen uit in ‘The Ultimate Dance Battle’

De dansvibe continues bij RTL 5! Op zondag 27 maart start de zender met ‘The Ultimate Dance Battle’, een logische stap na het succesvolle ‘So You Think You Can Dance’.

In dit nieuwe, spectaculaire dansreality-programma, daagt golden boy Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan.

‘The Ultimate Dance Battle’: RTL 5, vanaf zondag 27 maart, tussen 20.30 en 22.00 uur


Welke choreograaf krijgt binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen bij elkaar en is klaar voor de ultieme battles in de liveshows? Lieke van Lexmond neemt de presentatie voor haar rekening en is hiermee voor het eerst bij RTL 5 te zien. Zij doet dit samen met haar Belgische tv-collega Sean D’Hondt.

Na pittige selectierondes krijgen alleen de meest opvallende dansers toegang tot de slopende campus waar ze wonen, eten, slapen en natuurlijk dansen tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. Allemaal hebben ze één doel voor ogen: de battle winnen! De prijs is maar liefst 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit dit dream team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een high profile artiest.

Choreografen Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt, stellen na heftige voorrondes hun eigen dansgroep samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen. Kan een hiphop-choreograaf een modern stuk samenstellen en hoe wordt een hiphopdans van een ballroom-choreograaf? Maar of zij hun eerst geselecteerde, favoriete dansers behouden, is nog maar de vraag. Wanneer een choreograaf een opdracht wint, krijgt hij/zij namelijk de kans om een gewilde danser uit één van de andere groepen weg te kapen. Voor de ene choreograaf komt zijn/haar dream team hierdoor steeds dichterbij, terwijl de andere ongewild een topdanser kwijtraakt.

Dan Karaty, bekend van o.a. ‘So You Think You Can Dance’:

“De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd, afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. ‘The Ultimate Dance Battle’ is geen show, het is een battle.” 

Na de selectierondes beoordeelt Dan op de campus de groepschoreo’s in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis mag sturen, is Dan juryvoorzitter.

‘The Ultimate Dance Battle’ brengt de kijker dit voorjaar een nieuwe, meeslepende show met danstalent van het hoogste niveau.

Bron: RTL

~ door pietboon op 28/02/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: