3 april: nieuwste Louis Theroux op de BBC

In een follow-up op zijn enorm populaire en geprezen documentaire uit 2007 over de meest gehate familie in Amerika, keert Louis Theroux terug naar Topeka, Kansas, voor een tweede bezoek aan de Westboro Baptist Church (WBC).

Louis Theroux – America’s Most Hated Family In Crisis
zondag 3 april om 22:00 uur NL tijd op BBC Two
herhaling nacht 4 op 5 april om 00:20 uur NL tijd op BBC Two

Een fire-and -brimstone Christelijke groep, bestaande uit een tachtigtal leden van de familie Phelps, hebben de WBC berucht gemaakt in Amerika – en over de hele wereld- vanwege hun acties tijdens begrafenissen van gesneuvelde soldaten, waar ze aanwezig waren met anti- homo plakkaten. De Phelps geloven dat de soldaten werden gedood als onderdeel van Gods straf voor Amerika vanwege diens tolerantie van homoseksualiteit.

Maar vier jaar na het laatste bezoek van Louis zijn er tekenen van wanorde in de Phelps clan. Een reeks van afvalligen heeft de kerk op zijn grondvesten doen schudden, net als de Hooggerechtshof zaak waarin ze verwikkeld zijn. Mogelijk als gevolg daarvan wordt hun geloof steeds bizarder.

In America’s Most Hated Family In Crisis wordt Louis weer een kijkje achter de schermen verleend bij de meest controversiële christelijke groepering van Amerika als het zich opmaakt voor ogenschijnlijk de uiteindelijke confrontatie met gedoemd Amerika. Louis onderzoekt de vreemde nieuwe overtuiging van de kerk die Obama ziet als Het Beest uit het boek Openbaring, en hun overtuiging dat we nu in de aanloop zijn naar de wederkomst van Christus.

Maar de kerkleden hebben nu zijn eerste documentaire gezien, en als gevolg daarvan beschouwen zij Louis als één van de meest kwaadaardige mannen in de menselijke geschiedenis – vergelijkbaar met Pontius Pilatus voor zijn vermeende bespotting van het ware christendom.

Bron: BBC

~ door pietboon op 28/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: