Lauren verslaat… moordbendes in El Salvador

Dinsdag 29 maart laat Lauren Verster de harde realiteit van het bendeleven in El Salvador zien.

In een nieuwe reportage van Lauren verslaat … gaat ze met fotograaf Eddy van Wessel de straten van de hoofdstad San Salvador op om in contact te komen met de leden van twee van de gevaarlijkste bendes ter wereld.

Criminaliteit beheerst het leven van de bendeleden die hun hand niet omdraaien voor diefstal, geweld en moord. Dit laatste wordt op gruwelijke wijze bevestigd als Lauren de slachtoffers van een van de vele dagelijkse bendemoorden op straat ziet liggen.

Lauren verslaat ‘s werelds beruchtste en gewelddadigste bendes in El Salvador is dinsdag 29 maart om 22.00 uur te zien bij Veronica.

In El Salvador gaat Lauren in de hoofdstad San Salvador met fotograaf Eddy van Wessel op zoek naar de gewelddadigste bendes ter wereld: de 18th Street Gang en MS 13. Ze wil in contact komen met de bendeleden die verantwoordelijk zijn voor de zware criminaliteit waar alle bewoners dagelijks mee geconfronteerd worden. Lauren wordt hierbij begeleid door een ex-bendelid, die precies weet waar en bij wie ze moet zijn.

Om haar doel te bereiken, praat ze onder andere met bendeleden in de gevangenis, ontmoet de slachtoffers en rijdt mee tijdens de spannende patrouilleritten van de politie. In El Salvador worden dagelijks acht tot tien mensen genadeloos om het leven gebracht en Lauren ziet de lijken dan ook letterlijk op straat liggen. Uiteindelijk lukt het haar om de bendeleden die het land terroriseren te spreken en ze ontdekt een zorgwekkender feit, namelijk dat de bendes internationale organisaties blijken te zijn die zich steeds meer over de hele wereld uitbreiden.

De belevenissen in El Salvador staan nog goed in Laurens geheugen gegrift.

“Je ziet meteen dat de bendes MS 13 en 18th Street Gang deze stad terroriseren; overal bendetekens op de muren, militairen met grote geweren en wachtposten op elke hoek van de straat. We hebben bendeleden ontmoet die van hun nek tot hun tenen onder de ‘MS 13′-tatoeages zitten en vrouwen die een grote ’18′ op hun gezicht hebben getatoeëerd. Deze twee bendes háten elkaar, maar waar vechten ze nou eigenlijk om?”

Bron: SBS

~ door pietboon op 28/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: