Eurosport vanaf 5 april met nieuwe “look and feel”

Na een intensieve merkreview onthult de Eurosport Groep vandaag haar nieuwe sound, look en feel. Europa’s grootste sport- en entertainmentplatform treedt de toekomst on-air, online, mobiel en in print tegemoet met een nieuw grafisch – en muzikaal gezicht… en een opgefriste versie van haar logo. Vanaf dinsdag 5 april is de make-over ook voor de consument hoor- en zichtbaar.

Doel van de restyling – de meest ingrijpende in haar bestaan – was om een omgeving te creëren waarin Eurosport’s merkwaarden emotie, live actie en diversiteit meer expliciet tot uiting komen. De nieuwe brand identity wordt doorgevoerd op haar hele platform, in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Asia-Pacific, en in al haar commerciële -, corporate – en marketinggerelateerde uitingen.

Laurent-Eric Le Lay, Chairman en CEO van de Eurosport Groep:

“De Eurosport Groep heeft zich in 22 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. We begonnen als sportzender, maar brengen inmiddels meer dan 150 verschillende sporten op elk denkbaar scherm. Het was dan ook tijd voor een nieuwe audiovisuele koers, die beter aansluit bij onze positie als Europa’s toonaangevende aanbieder van live sport.
De emoties die bij de beleving van live sport horen, vormden vervolgens het uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze nieuwe sound, look en feel. We wilden de sportfans in het middelpunt van die actie plaatsen en tegelijkertijd onze diversiteit benadrukken. Dat hebben we gedaan, en met succes.
Technologische ontwikkelingen gaan snel en we innoveren dus voortdurend. Maar we doen nog steeds hetzelfde: we brengen de sport naar de echte sportfans. Die kern komt nu veel beter terug, in de nieuwe audiovisuele identiteit… we zijn een merk voor élke sport en sportcommunity.“

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux:

“We voelen ons goed en zien er nu dienovereenkomstig uit. En we klinken als een klok. De focus op emoties, die aan de basis ligt van de veranderingen, is dan ook ijzersterk. En sluit ook perfect aan bij onze, ook al gewijzigde, redactionele koers. Opener, en met meer echte gezichten op de buis. De sport nóg dichterbij de fans.”

Broadcast production agency Les Télécréateurs uit Parijs tekende voor de nieuwe visuele elementen. Geprobeerd is om de kijker en zijn emoties centraal te stellen. Zes tijdelijke brand identity clips zullen dit vanaf 5 april on-air accentueren, refererend aan 6 verschillende emoties en doelgroepen en 18 verschillende sporten. Ook is getracht om met slimme infographics, die informatie snel en duidelijk weergeven, het ‘visueel navigeren’ makkelijker te maken.

Het Amsterdamse Massive Music, gespecialiseerd in muziek en geluid ‘for the moving picture’, creëerde Eurosport’s nieuwe audio-elementen. Beoogd werd om ook op dit vlak nauwer aan te sluiten bij sportgerelateerde emoties als euforie, verwondering, agressie en teleurstelling.

Hans Brouwer, Directeur van Massive Music:

“Muziek speelt een steeds belangrijker rol bij het creëren van een, of het versterken van de, emotionele band tussen een merk en haar publiek. Bij de creatie van een nieuwe auditieve identiteit voor Eurosport zijn we, met succes overigens, op zoek gegaan naar een passende ‘premium sound’, herkenbaar en toch vernieuwend.”

In iets meer dan 20 jaar bereikte Eurosport een hoog geloofwaardigheids- en betrouwbaarheidsniveau en een Europese merkbekendheid van 91%*. De groep heeft er dan ook voor gekozen om zich bij het restylen van het logo te beperken tot een flinke opfrisbeurt.

Bron: Eurosport

~ door pietboon op 31/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: