Peter R. de Vries spoort 9 voortvluchtige criminelen op

Peter R. de Vries heeft de afgelopen maanden niet minder dan negen gezochte misdadigers opgespoord. Onder hen zijn drie moordenaars. Het gaat om criminelen die de afgelopen jaren zijn ontsnapt uit de Surinaamse gevangenis, naar Nederland wisten te ontkomen en hier ongestoord een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Een van de moordenaars had nog een celstraf van 20 jaar open staan.

Een nieuw seizoen van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag 10 april om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Anderhalf jaar geleden ontstond in de Nederlandse pers ophef nadat een Surinaamse politiecommissaris had bekendgemaakt dat er in Nederland minstens 20 ontsnapte moordenaars rondlopen. Toen er echter een spoeddebat over de beweringen werd gehouden, stelde toenmalig minister van Justitie mr. E. Hirsch Ballin dat het om een misverstand ging. Suriname was niet op zoek naar ontsnapte criminelen en er liepen geen ontsnapte moordenaars uit Suriname vrij rond in Nederland, zo hield hij de Tweede Kamer in november 2009 voor.

Met zijn onderzoek heeft Peter R. de Vries aangetoond dat dit niet klopt. Bovendien blijkt dat de misdadigers geen strobreed in de weg wordt gelegd in Nederland. Ze staan gewoon onder hun eigen naam ingeschreven in het bevolkingsregister. En als er expliciet door bezorgde burgers aan de bel wordt getrokken bij de politie onderneemt deze niets, zo ontdekte De Vries. Bij zijn reportage is gebruik gemaakt van de verborgen camera. Alle voortvluchtigen komen in beeld.

In een onthullende uitzending op zondag 10 april bij SBS 6 onderzoekt Peter R. de Vries de achtergronden van de misdrijven en confronteert hij justitie, politie en de misdadigers met de feiten.

Peter R. de Vries:

“Het is bizar dat er zoveel voortvluchtigen op betrekkelijk eenvoudige wijze door ons opgespoord konden worden. Het gaat om zware jongens, die kennelijk niets te duchten hebben. Dat is heel raar, want als er in Nederland een TBS-er niet teruggekeerd van zijn weekendverlof is het land vaak al te klein, maar aan het feit dat er hier drie moordenaars en een handvol andere voortvluchtige criminelen ongestraft een nieuw bestaan hebben opgebouwd, heeft tot op dit moment niemand zich gestoord. De politie is vaak op de hoogte, maar doet er niets aan.”

Bron: SBS

~ door pietboon op 07/04/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: