Wilfried de Jong komt met nieuw programma op Nederland 3

Programmamaker Wilfried de Jong komt in het nieuwe tv-seizoen met een nieuw wekelijks programma op Nederland 3. Momenteel praat hij met de VPRO over de invulling daarvan. Dit betekent het einde van Hollland Sport als wekelijks live-programma.

De titel Holland Sport blijft wel bestaan. Onder die vlag zal De Jong het komende jaar enkele specials maken rond grote sportevenementen. Zo is er een documentaireserie in voorbereiding over de Olympische Spelen, die volgend jaar in Londen worden gehouden. De Jong: ‘Acht jaar is een mooie leeftijd voor een programma als Holland Sport, dat als merk zal blijven bestaan. Ik heb het altijd met veel plezier gemaakt en doe dat nog steeds. Maar ik heb zin om wat nieuws te gaan doen.’

Holland Sport begon in 2003, met als presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong. In 2005 werd het programma bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. Drie jaar geleden nam Matthijs van Nieuwkerk afscheid van het programma, waarna Wilfried de Jong de presentatie alleen voor zijn rekening nam. De laatste live-aflevering van Holland Sport van dit seizoen is op maandag 6 juni. Dit wordt een feestelijke, extra lange editie waarin het programma sporters ontvangt met wie het door de jaren heen een goede band heeft opgebouwd.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 07/04/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: