De moord op Geertje Vliegenthart en een boomblad

Hoe kan een 78-jarige vrouw, die bijna aan haar rolstoel was gekluisterd, uit haar woning verdwijnen zonder een spoor achter te laten? In samenwerking met politie Rotterdam-Rijnmond probeert Peter R. de Vries de al bijna tien jaar durende verdwijning van Geertje Vliegenthart-Roest uit Rotterdam op te lossen. De recherche is er van overtuigd dat de bejaarde vrouw is vermoord en ergens in de omgeving van Rotterdam is begraven.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag 24 april om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Hoofdverdachte in de zaak is de oudste zoon van de vermiste vrouw, die bij haar inwoonde. Hij is twee keer voor de zaak gearresteerd, maar moest ook twee keer weer op vrije voeten worden gesteld.

De verdwijning van Geertje Vliegenthart is een voorbeeld van een onopgeloste moordzaak die bij de betrokken rechercheurs de afgelopen jaren is ‘blijven knagen’. Om die reden heeft men het dossier onlangs weer uit de kast gehaald in een ultieme poging de zaak alsnog op te lossen. Voornaamste doel is het lichaam te vinden van Geertje en dat te herenigen met haar inmiddels ook overleden echtgenoot Piet Vliegenthart.

In de uitzending komt naar voren dat de politie beschikt over een bijzonder DNA-spoor dat vrijwel nooit in moordzaken wordt gehanteerd: dat van een boomblad, een iep. Het blad is na de verdwijning in de rolstoel van Geertje Vliegenthart gevonden, die in een berging was opgeslagen. De politie gaat er vanuit dat als de boom wordt gevonden waarvan het blad afkomstig is, men dicht bij het stoffelijk overschot van de vermiste vrouw is beland. Het boomblad onderzoek is tamelijk uniek.

Peter:

‘Dit is een buitengewoon intrigerende zaak, die je voorstellingsvermogen tart. Hoe kan een oude vrouw die zelf bij wijze van spreken geen tien stappen meer kon zetten, toch spoorloos verdwijnen? Ik kan me de frustratie van de rechercheurs heel goed voorstellen, daarom zijn wij er nu, na tien jaar, ook ingedoken’.

Bron: SBS

~ door pietboon op 21/04/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: