Zondag bij Peter R de Vries: sectierapport bevat nieuwe doodsoorzaak

Een opgraving en nieuwe sectie van de in 2008 in Honduras onder raadselachtige omstandigheden om het leven gekomen Mariska Mast (23) heeft nieuwe belastende feiten opgeleverd.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag 15 mei om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

De exhumatie heeft begin maart dit jaar in het diepste geheim plaatsgevonden en is in gang gezet en bewerkstelligd door het programma van Peter R. de Vries. Het komt zelden voor dat er enkele jaren na de dood van een slachtoffer een opgraving plaatsvindt. Vrijwel altijd is justitie de opdrachtgever, nu waren dit de nabestaanden van Mariska en Peter R. de Vries. Aanstaande zondagavond wordt hierover een uitvoerige reportage uitgezonden.

De nieuwe sectie is uitgevoerd door de gerenommeerde Belgische forensisch patholoog prof. Dr. Werner Jacobs, die in zijn land voornamelijk gerechtelijke secties uitvoert. Uit zijn rapport blijkt dat de eerste sectie in Honduras ‘zeer ondeskundig en onvolledig’ is uitgevoerd. De conclusie dat Mariska slachtoffer was geworden van ‘verwurging’ bleek geen stand te houden. Wel vond dr. Jacobs bewijzen voor andere vormen van geweld, waaraan Mariska Mast is overleden. De 23-jarige Hoornse kwam om het leven nadat zij een nacht in het appartement van haar duikinstructeur Dan Ross had doorgebracht. Ross zelf claimde dat Mariska’s dood te wijten was aan een ongelukkige val.

De dood van Mariska Mast is het meest internationale dossier waar het programma van De Vries ooit aan heeft gewerkt. In het najaar van 2010 werden drie volledige uitzendingen aan de zaak gewijd. De Vries en zijn medewerkster Chantal van Schuylenburch reisden onder meer naar Honduras en spoorden in Australië de voortvluchtige Dan Ross op. Dit kwam het tweetal op een nacht in de cel te staan. De zaak staat sindsdien ook volop in Australië in de belangstelling.

Peter:

‘De opgraving en nieuwe sectie zijn een heel ingrijpend opsporingsmiddel, met veel emotionele aspecten voor de nabestaanden, maar het heeft wel resultaat gehad. Het heeft meer opgeleverd dan we vooraf durfden hopen. Het is de eerste keer dat we zoiets hebben gedaan. Ik verwacht dat dit in zowel Honduras als Australië de nodige gevolgen gaat hebben. De voortvluchtige Daniel Ross is nog niet van de zaak af. De zaak ligt weer helemaal open’.

Bron: Endemol

~ door pietboon op 12/05/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: