1000ste ‘De Wereld Draait Door’ hommage aan Willem Duys

Dinsdag 17 mei is de duizendste aflevering van het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’. Deze aflevering zal geheel gewijd zijn aan het televisie-oeuvre van Willem Duys. Bij de zestigste verjaardag van de televisie in Nederland gaat de redactie van DWDD in haar jubileum-uitzending met veel plezier een hommage brengen aan de nu 82-jarige Willem Duys.

‘De Wereld Draait Door – 1000ste uitzending’, dinsdag 17 mei om 19.30 uur bij de VARA op Nederland 3

Duys werd vooral bekend door zijn talkshow Voor de Vuist Weg die hij van 1963 tot 1979 voor de AVRO presenteerde. Ook gaf hij jarenlang commentaar bij het Songfestival en presenteerde hij vele Grand Gala’s Du Disque. Duys was ook een populair radiomaker met als bekendste programma Muziekmozaïek.

Eindredacteur van DWDD Dieuwke Wynia:

‘Bij alle over elkaar buitelende tv-canons die nu worden samengesteld wordt zijn naam nog maar zelden genoemd. Hij zou toch niet vergeten zijn? Duys is een van de allergrootste tv-makers van ons land en wij hebben een schatkist aan onvergetelijke fragmenten om dat te laten zien.’

Voor presentator Matthijs van Nieuwkerk is Willem Duys altijd een voorbeeld geweest:

‘Het gemak, de eloquentie, de improvisatie, hij was er een meester in. Zijn programma heette niet voor niets Voor de Vuist Weg, hij deed maar wat, en dat deed hij als de beste.’

Mies Bouwman, Toots Thielemans, Bob Rooyens, Fred Oster en talloze andere collega’s, vrienden en muzikanten zullen aan de uitzending meewerken.

De laatste aflevering van dit seizoen is 27 mei. Maandag 5 september 2011 is de eerste uitzending van het zevende seizoen.

Bron: VARA

~ door pietboon op 15/05/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: