Champions League finale in 3D bij UPC en Ziggo

Sport1 zal zaterdag 28 mei de UEFA Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United live in 3D uitzenden voor Sport1 abonnees van UPC en Ziggo. Bij UPC is de wedstrijd te volgen via het Evenementenkanaal 14 terwijl de wedstrijd via Ziggo op kanaal 15 te zien is. Om de uitzending in 3D te zien dient men wel in het bezit te zijn van een HD decoder en een 3D-televisie.

Mijn ervaringen: klik hier

De wedstrijd in 3D is niet los te bestellen via UPC Live op kanaal 15. Wel is het reguliere digitale signaal in pay per view beschikbaar.

De wedstrijd wordt uiteraard ook op de bestaande kanalen Sport1 in HD uitgezonden. In de studio ontvangt presentator Kees Jansma vanaf 20:15 uur de analisten Marco van Basten en Willem van Hanegem. Vanuit Londen zal John van Vliet de voorbeschouwing en de interviews voor zijn rekening nemen. Emile Schelvis verzorgt samen met Wim Kieft het commentaar bij FC Barcelona – Manchester United. De aftrap op Wembley is om 20:45 uur.

Will Moerer, general manager van Sport1:

‘Ik ben trots dat Sport1 zo’n groot sportevenement live in 3D in de Nederlandse huiskamers brengt. Alhoewel er nog een beperkt aantal sportevenementen in 3D wordt aangeboden is de technologie volop in ontwikkeling. Sport leent zich uitstekend voor 3D. Je krijgt het gevoel als kijker echt in het stadion te zitten. Ik denk dat het voor iedere abonnee een ware beleving is’.

In de week voor en na de Champions League finale vindt in Parijs het Roland Garros tennis toernooi plaats, waarvan beelden in 3D via Eurosport 3D aan kabelmaatschappijen wordt aangeboden voor het grote publiek. In Nederland is echter nog geen overeenstemming bereikt met de kabelbedrijven. Via Belgacom en Telenet in België is Roland Garros wel in 3D te bekijken. Het gaat hierbij om de wedstrijden op het central court. Nooit eerder kon in een Europese huiskamer gekeken worden naar een langdurig sportevenement in 3D. Het commentaar bij de 3D-beelden is Engelstalig.

Bron: Chellomedia/Eurosport

~ door pietboon op 19/05/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: