Zussen Troeta W. en Amalia 23 mei in Moordvrouwen

De dader die een van de meest schokkende moorden ooit in Nederland heeft gepleegd, doet aanstaande maandag haar verhaal in Moordvrouwen. Troeta W. is veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op een 23-jarige vrouw.

Moordvrouwen is aanstaande maandag 23 mei om 22.20 uur te zien bij Net5.


De moord baarde door de schokkende details veel opzien in Nederland. Troeta zou haar zwangere slachtoffer hebben gedwongen urenlang chloor te drinken en met een touw om haar nek van een kruk te springen. Om de moord op zelfmoord te laten lijken, moest het slachtoffer een afscheidsbrief en -sms sturen. Een jaar lang houdt Troeta haar mond over haar daad, maar uiteindelijk wordt ze opgepakt. Ook haar jongere zusje Amalia wordt gearresteerd voor medeplichtigheid. Tijdens de rechtszaken heeft Troeta nooit iets willen loslaten over de toedracht of haar motief, maar nu doet zij voor het eerst –samen met haar zusje- haar kant van het verhaal.

Troeta vertelt in de aflevering van aanstaande maandag dat ze opgroeit in een verkeerd milieu: haar moeder wijst haar van jongs af aan af en ze beschuldigt haar vader van misbruik. Wanneer ze ouder wordt, ontmoet ze haar vriend en krijgt ze een relatie met hem. Haar partner heeft dan al een dochtertje uit een andere relatie. Troeta kan zelf geen kinderen krijgen en is dol op het kleine meisje. De relatie zelf is waardeloos en Troeta zegt dat ze stelselmatig wordt mishandeld.

Ondertussen neemt Troeta de zorg voor een jonge vrouw op zich, iemand met veel problemen thuis, zo vertelt Troeta. Maar al snel vermoedt ze dat er misschien meer speelt tussen haar en haar man. Op een dag loopt een ruzie tussen de twee dames zo op, dat Troeta samen met haar zusje Amalia verhaal gaat halen bij de jonge vrouw thuis. Daar worden voor Troeta haar vermoedens bevestigd dat ze een verhouding heeft met haar man. De confrontatie die volgt, loopt volledig uit de hand. Er worden rake bedreigingen geuit van beide kanten en uiteindelijk wurgt Troeta het meisje dat, zo blijkt later, op dat moment zwanger bleek te zijn.

Een jaar lang vertellen de zussen niets over de gruwelijke daad en denkt de politie dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd. Maar dan komt de waarheid boven water en wordt Troeta veroordeeld voor 15 jaar gevangenisstraf wegens moord met voorbedachte rade. Amalia wordt in eerste instantie vrijgesproken, maar krijgt in hoger beroep alsnog vijf jaar gevangenisstraf. Beide zussen zitten momenteel vast, hoewel Amalia haar verhaal vlak voordat ze de gevangenis in moest op camera heeft verteld. De zussen hebben altijd geweigerd iets over de zaak los te laten, maar vertellen nu voor het eerst op emotionele wijze hun kant van het verhaal.

Moordvrouwen is gemaakt door Jessica Villerius en haar team. Jessica is onder andere verantwoordelijk voor de docu’s Vel over Probleem, Het exclusieve verhaal van een Loverboy, Code Rood: Eerwraak, Wortels van het Kwaad, berichten van Dutroux en Glenn Helder: C’est la vie. Deze laatste documentaire heeft een IDFA-nominatie in de wacht gesleept.

Bron: SBS

~ door pietboon op 19/05/2011.

4 Reacties to “Zussen Troeta W. en Amalia 23 mei in Moordvrouwen”

  1. Ik vind het het heel erg dat er nu al een intervieuw met Troeta word gedaan. De hoge beroep is pas 10 maanden geleden. De famile van Joyce hebben nog steeds een open wond en voor mij gevoel word daar dikke pak zout over gestrooid. Eerst een intervieuw in de Panorama. Daarna van God los en nu bij Moordvrouwen. En ik kan Troeta vanuit Breda en als ze nu gaat zeggen dat ze spijt heb dan ben ik de laatste die haar geloof. Want tegen mij heeft ze alle details verteld maar haar duivelse ogen vol haat Ik heb net contact gehad met een gedetineerde waar Troeta ook zit. En Troeta zit met geur en kleur te vertellen dat ze vanavond op tv komt en dat iedereen moet kijken. Echt verschrikkelijk!! Mijn medeleven gaat ook uit naar Fam. Feenstra

    • Aan ex-gedetineerde,
      Ik wil je graag bedanken dat je meeleefd met de nabestaanden want het was ind een pak zout wat eerder neigde naar een berg en wij weten ook hoe troeta is en geloven ook zeker niet dat ze spijt hebben wat dit was een toneelstuk……….ik ben een vriendin van Joyce

  2. ik ken die familie die troeta en amalia en de rest van die familie moeder en broer hannes en zusje anneke ze zijn zelfs ridderkerk uitgezet die moeder nou dan weet je toch wat voor kut familie het is ze maakte altijd iedereens leven zuur en nu zelfs iemand vermoordden nou ik hoop dat ze branden in helllllllllll

  3. Ik kan deze aflevering nergens terug vinden,ik zou hem heel graag willen zien..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: