Godmother Thea Moear in slotverhaal Moordvrouwen op Net5

In de indrukwekkende slotaflevering van Moordvrouwen vertelt Thea Moear haar verhaal. Thea Moear is de enige Godmother die Nederland ooit heeft gekend. Ze was verantwoordelijk voor de financiën en de gehele administratie van drugsbaron Klaas Bruinsma en is vanuit die functie nauw betrokken geweest bij een aantal geruchtmakende liquidaties.

Het slot van Moordvrouwen is aanstaande maandag 30 mei om 22.20 uur te zien bij Net5.

Voor het eerst doet Thea op tv de hele totstandkoming van het misdaadsyndicaat uit de doeken. Op welke wijze overleefde ze in deze keiharde wereld en hoe was haar relatie met Bruinsma? Ook haar 82-jarige moeder Blonde Greet, een bekende uit de Amsterdamse onderwereld, vertelt voor het eerst op tv over haar beruchte dochter. Bijzonder is ook dat er voor deze slotaflevering op de wereldberoemde Neeltje Jacoba is gefilmd, een van de schepen van Klaas Bruinsma.

Thea Moear zwaaide als jonge vrouw de scepter in de Nederlandse onderwereld. De mooie, sprankelende Indonesische genoot als enige vrouw een ongekend aanzien in de onderwereld. Misschien wel omdat ze alles met een glimlach doet, maar ze ondertussen een dikke vinger in de pap heeft. Hoewel Thea nooit zelf haar handen vuil heeft gemaakt, werd haar leven gedomineerd door afpersing, intimidatie, geweld, moord en doodslag.

In juni is het 20 jaar geleden dat Klaas Bruinsma overleed. In die tijd stond Thea de drugsbaron bij en regelde ze zijn financiële zaken. Thea werd in Nederland nooit veroordeeld, waardoor ze een nagel aan de doodskist van justitie is. Na de liquidatie van Klaas Bruinsma in 1991, vestigde Thea zich in Latijns-Amerika. In Panama werd ze opgepakt wegens drugssmokkel, waardoor ze een aantal jaren in de gevangenis belandde. Thea is sinds 2005 weer vrij.

Bron: SBS

~ door pietboon op 27/05/2011.

Eén reactie to “Godmother Thea Moear in slotverhaal Moordvrouwen op Net5”

  1. ik heb thea moear gekend omdat ik voor haar en klaas bruinsma de verzekerinen deed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: