World’s Lost Tribes: 4 maanden in West-Papoea op Discovery World

Avonturiers Mark Anstice en Olly Steeds zijn geen gewone ontdekkingsreizigers. Hun doel is om in contact te komen met een van de laatste inheemse stammen die er nog op de wereld zijn. Om met ze samen te leven en van ze te leren, voordat ze wellicht voorgoed verdwijnen. Bezochten ze eerder al de Kombai-stam, nu gaan ze een stap verder. Ze gaan op zoek naar de mysterieuze Mek, een stam die al duizenden jaren teruggetrokken leeft, diep in het prachtige maar moeilijk begaanbare berggebied van West-Papoea.

World’s Lost Tribes: The New Adventure Of Mark And Olly is vanaf maandag 6 juni om 17:30 uur te zien op Discovery World.

Het lukt ze om vier maanden samen te leven met deze stam die bekend staat om zijn hekserij en een geschiedenis kent van stammenoorlogen. Om hun wereld te begrijpen (en om geaccepteerd te worden!) zullen ze volledig op moeten gaan in de rituelen en gebruiken van de stam. Inclusief het dragen van een puntige peniskoker…

Het valt niet mee om de Mek te bereiken. Het is een dagenlange tocht dwars door de dichtbegroeide bergen in een warm en vochtig tropisch klimaat en over een gammele brug gebouwd van takken. Als ze eenmaal de stam gevonden hebben waar ze naar op zoek waren, worden ze niet direct warm onthaald. Een krijger komt hen tegemoet met zijn bijl en gebiedt ze terug te keren. Na enige onderhandelingen mogen ze verder en komen ze in het dorp aan waar chief Marcus het uiteindelijke oordeel over hen zal vellen. Zijn antwoord is duidelijk: “Jullie mogen blijven, maar als jullie je vervelen, is dat jullie eigen probleem. En jullie eten hetzelfde voedsel als wij en leven op onze manier.” Ook maakt hij duidelijk dat hij de baas is en dat er alleen naar hem geluisterd moet worden. “Als je naar andere mensen achter mij rug om luistert, dan zie ik dat als verraad.”

Mark en Ollie worden van elkaar gescheiden en elk ingedeeld in een andere clan. De een slaapt voortaan bij de Wisibals en de andere bij de Pusobs. Maar ze kunnen de slaap in hun eerste nacht niet echt vatten als blijkt dat ze in een krappe Yawi-hut moeten slapen, samen met 13 andere naakte mannen… De toon is gezet voor een hele bijzondere ervaring.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 03/06/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: