VPRO IMPORT: Andy Schlecks voorbereiding voor Tour 2011

Andy Schleck (foto: Niels Christian Jung)

In 2010 greep hij net naast het goud in de Tour de France, maar nu neemt hij zich voor Parijs met gele trui te verlaten; de getalenteerde Luxemburgse wielrenner Andy Schleck. De Deense regisseur Niels Christian Jung is er in geslaagd toestemming te krijgen om Andy Schleck een jaar lang te volgen terwijl hij zich voorbereidt op de Tour van 2011.

VPRO Import: donderdag 30 juni, 21.30 uur, Nederland 3

Jung mocht filmen bij de trainingskampen van zijn nieuwe Deense ploeg Leopard Trek en is aanwezig bij zijn aerodynamische testen, gesprekken met sponsors en persconferenties. De film volgt Schleck bij test races in Baskenland en België en bij cruciale oefenritten in de Alpen, maar filmt ook thuis in Schlecks gezin. Het recente tragische ongeval tijdens de Giro D’Italia dat ploeggenoot Wouter Weylandt het leven kostte, bewijst hoe gevaarlijk topsport kan zijn en een geëmotioneerde Schleck vertelt openhartig over het verlies van zijn vriend en ploegmaat.

De gloednieuwe documentaire Andy Schlecks tour geeft een intiem en persoonlijk inkijkje in het leven van wellicht de nieuwe gele trui drager van 2011.

De film gaat op 30 juni, 2 dagen voor aanvang van de Tour de France, in première in zowel Denemarken als Nederland. De VPRO zendt de documentaire uit op Nederland 3.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 27/06/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: