Revealed: De vier grootste evenementen van Azië in HD

‘Revealed’ is een 4-delige serie die de grootste en belangrijkste evenementen van Azië onder de loep neemt. Zoals de massale pelgrimstocht naar Mekka (de hadj), het lichtjesfeest in India (diwali), het Chinees Nieuwjaar en het grootse vuurwerkspektakel in Sydney op oudejaarsavond. Het programma kijkt naar de logistieke uitdagingen waar de organisatoren van deze evenementen mee te maken hebben. Hoe krijgen ze zoveel mensen op de juiste plaats en hoe zorgen ze dat alles vlekkeloos verloopt? Elke aflevering laat tevens de culturele waarde zien van deze festiviteiten en de persoonlijke betekenis die ze hebben voor de aanwezige bezoekers.

Revealed is vanaf donderdag 7 juli om 16:00 uur te zien op Discovery HD Showcase.

Afleveringen

Aflevering 1: The Hajj

De ‘hadj’, de pelgrimstocht naar Mekka, is zonder twijfel het grootste religieuze evenement ter wereld. Het is één van de vijf verplichtingen die een moslim in zijn leven moet ondernemen, mits hij financieel en fysiek hiertoe in staat is. Met een geschat totaal van 1,2 miljard moslims ter wereld betekent dit dat Mekka jaarlijks een massale toeloop van mensen krijgt te verduren. Deze documentaire laat zien hoe de Saudische autoriteiten deze enorme operatie in goede banen proberen te leiden.

Aflevering 2: Diwali

Diwali is een Indiaas feest waarbij de overwinning van het goede over het kwade en het licht over de duisternis wordt gevierd. Tijdens het feest is het hele land verlicht met lampjes, kaarsen en vuurwerk. Het is het enige feest dat Hindoes en Sikhs samen vieren en met elkaar verbindt. De documentaire volgt de gebeurtenissen van diwali vanuit de heilige stad Varanasi, een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld. Door de ogen van zijn bewoners en toeristen wordt afgeteld naar het grote feest.

Aflevering 3: New Year’s Eve

De beste plek ter wereld om oudejaarsavond te vieren is onbetwist Sydney. De show die door de stad georganiseerd wordt, is het grootste spektakel dat je kunt bedenken. Miljoenen dollars worden besteed en duizenden manuren gedraaid om de vele toeschouwers in de stad en op tv een adembenemende vuurwerkshow voor te schotelen. Deze documentaire neemt een kijkje achter de schermen en laat zien wat er nodig is om het allemaal vlekkeloos te laten verlopen.

Aflevering 4: Chinese New Year

Het Chinees Nieuwjaar, ook wel Lentefeest genoemd, is het belangrijkste feest in China. Het is een twee weken durend festijn dat gepaard gaat met drakendansen en natuurlijk veel vuurwerk. Omdat bijna alle Chinezen deze bijzondere dagen willen doorbrengen met hun familie, ontstaat er tijdens deze periode de allergrootste binnenlandse migratie van mensen ter wereld. In deze documentaire wordt de impact van Chinees Nieuwjaar in beeld gebracht, onder andere de gevolgen die het heeft voor het nationale treinnet.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 04/07/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: