Smash Lab: Knallen op Discovery Science

Botsingen, windvlagen, aardbevingen, explosies, alles wat maar een beetje snelheid en kracht heeft, kan grote schade toebrengen aan voertuigen, huizen en vooral mensen. Hoe kunnen we deze gevolgen zo veel mogelijk beperken? Een team van onorthodoxe wetenschappers gaat in ‘Smash Lab’ op zoek naar de antwoorden. Ze gebruiken bestaande technologieën en passen deze toe op nieuwe situaties. Kan een doek van koolstofvezel een huis stevig genoeg maken om het te beschermen tegen een tornado? En kun je een mega-airbag op een trein monteren zodat hij minder schade aanricht aan een stilstaande auto op de spoorwegovergang? Smash Lab test het in de praktijk. Knallen maar!

Smash Lab is vanaf maandag 1 augustus om 19:20 uur te zien op Discovery Science.

Het team van Smash Lab wordt gevormd door vier knotsgekke wetenschappers die de meest bizarre oplossingen bedenken voor de meest extreme ongelukken. Chuck Messer (de ingenieur), Kevin Cook (de ideeënman), Deanne Bell (de raketwetenschapper) en Nick Blair (de ontwerper) deinzen nergens voor terug. Hoe kun je een vliegtuigromp bomproof maken? Kun je met een brandblusser een auto tot stilstand krijgen? En is het mogelijk om met mysterieuze nanogel een huis te beschermen tegen brand?

De extreme ideeën moeten uiteraard wel tot het uiterste getest worden en dat leidt tot spectaculaire beelden, vastgelegd met high-speed camera’s. Bereid je voor op een aaneenschakeling van crashende auto’s, instortende huizen en exploderende vliegtuigen. Allemaal in de naam van de wetenschap!

Bron: Discovery

~ door pietboon op 28/07/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: