BBC gaat nog maar helft van de F1 races uitzenden vanaf 2012

De BBC heeft, onder druk van bezuinigingen, een nieuwe overeenkomst afgesloten over de uitzendrechten voor Formula One. Tussen 2012 en 2018 zullen ze de rechten delen met Sky. Sky zal alle wedstrijden, kwalificaties en vrije trainingen uitzenden, en de BBC zal dit nog maar voor de helft van de races gaan doen. Voor de overige races heeft de BBC de rechten op de samenvattingen. Beide omroepen zullen in HD uitzenden.


De BBC heeft sinds 2009 de rechten voor het uitzenden van de F1 in Groot Brittannië. Deze exclusiviteit zou tot het 2013 seizoen duren. Echter, onder druk van bezuinigingen zijn er nieuwe afspraken gemaakt voor de periode 2012-2018.

De BBC verkoopt het nieuws als goed nieuws, omdat onder druk van de bezuinigingen ze bang ware de rechten helemaal kwijt te raken. Barbara Slater, hoofd BBC Sport:

“We are absolutely delighted that F1 will remain on the BBC.The sport has never been more popular with TV audiences at a 10-year high and the BBC has always stated its commitment to the big national sporting moments. With this new deal not only have we delivered significant savings but we have also ensured that through our live and extended highlights coverage all the action continues to be available to licence-fee payers.”

In ieder geval zal de BBC de Britse GP in Silverstone, de GP van Monaco en de laatste race van het seizoen live uitzenden.

Van de tien F1 races die niet rechtstreeks op de BBC komen zullen samenvattingen van ca 75 minuten, inclusief analyses, worden getoond rond 18:00 uur. De faciliteiten én het commentaar zullen worden gedeeld, de presentatieteams zullen op de beide zenders wel verschillen.

BBC Radio 5Live behoudt wel de volledige radiorechten.

Bron: BBC

~ door pietboon op 29/07/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: